Zo vraag je een gratis extra American Express kaart aan2 min leestijd

American Express The Platinum Card

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De meeste American Express kaarthouders kunnen gratis extra betaalkaarten aanvragen. Hiermee kan een vriend of familielid ook uitgaven met de kaart doen. Ideaal, want je betaalt niets extra’s en je spaart ook nog eens meer punten. Voor welke American Express kaarten je precies een extra kaart aan kunt vragen, en hoe dat werkt lees je in deze handleiding. 

Wat is een ‘extra’ American Express kaart?

American Express biedt in Nederland 13 verschillende betaalkaarten aan. Zo zijn er 4 reguliere kaarten, waaronder de American Express Gold Card en de Platinum Card. Daarnaast zijn er 4 co-branded kaarten. De Flying Blue American Express Gold Card en de Platinum Card zijn 2 populaire keuzes. Tot slot zijn er nog 5 verschillende zakelijke kaarten.

Voor de meeste kaarten geldt dat je gratis extra kaarthouders aan kun vragen. Je betaalt dan niets extra’s, maar krijgt wel een extra kaart. Bijvoorbeeld op naam van een familielid of bekende. Die persoon doet wel de uitgaven die uiteindelijk door de hoofdkaarthouder betaalt dienen te worden. Het is niet mogelijk om de uitgaven van de extra kaarthouder via een andere bankrekening te betalen. Maak hier dus goede afspraken over. 

American Express Gold Card (Bron: American Express)

Het voordeel van een extra kaart is dat meerdere kaarthouders van de voordelen kunnen genieten, zonder extra kosten. Daarmee haal je veel meer waarde uit je lidmaatschap. Bovendien spaar je op de extra uitgaven ook punten of miles, afhankelijk van het type kaart.

Hoe vraag je een gratis extra American Express kaart aan?

Het aanvragen van een extra kaart is simpel. Ga hiervoor naar de website van American Express en klik in het menu op ‘Kaart Aanvragen’ en daarna op ‘Extra kaart aanvragen’ onder het kopje ‘EXTRA’. De extra kaarthouder moet minimaal 18 jaar oud zijn. Deze persoon dient zich ook via iDIN digitaal te identificeren. Na de aanvraag kan het tot 10 werkdagen duren voordat je bericht krijgt. 

Het verschilt per kaart hoeveel en welke extra kaarten je kunt krijgen. Hieronder een overzicht. Voor de zakelijke kaarten geldt geen vooraf vastgesteld maximum aantal extra kaarten. 

KaartExtra kaartenMaximum aantal
American Express Blue CardBlue Card2 stuks
American Express Green CardGreen Card2 stuks
American Express Gold CardGreen Card4 stuks
American Express Platinum CardPlatinum Card, Green Card1, 4 stuks
Flying Blue American Express Entry CardEntry Card2 stuks
Flying Blue American Express Silver CardSilver Card2 stuks
Flying Blue American Express Gold CardGold Card2 stuks
Flying Blue American Express Platinum CardPlatinum Card, Gold Card1, 4 stuks

Heb je nog geen American Express kaart? Check de links in de tabel voor alle informatie over de desbetreffende kaart.

Bron foto’s: American Express