Vind sneller award space met de BA Redemption Finder

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Dit artikel van Ian Perry is vertaald en komt van InsideFlyer UK

Heb jij wel eens moeite gehad om award beschikbaarheid te vinden voor je Avios? Dan is hier de oplossing!

INSIDEFLYER EXCLUSIVE: Insideflyer lezers betalen de eerste maand slechts £ 1 voor het BA Redemption Finder Elite Lidmaatschap. Maak hiervoor een account aan via deze link.

Award beschikbaarheid vinden via ba.com

Stel je dit eens voor: je bent nieuw in deze hobby en bent er op de een of andere manier in geslaagd om 300.000 avios bij elkaar te sparen – genoeg voor twee personen om een retourvlucht naar San Francisco te boeken in business class, want je hebt gehoord dat je niet veel waarde uit je Avios haalt als je ze op Economy vluchten inzet.

Laten we dan eens kijken op ba.com voor vluchten in de drukke vakantiemaand juli.

avios, executive club, ba.com

Geen beschikbaarheid voor 13 juli, maar alle andere dagen hebben de optie van ‘beschikbaarheid controleren’, dat klinkt veelbelovend toch?

ba.com, avios, executive club

Laten we ervan uitgaan dat je de tijd hebt om beschikbaarheid te zoeken voor alle dagen en te herhalen voor elke week.

** SPOILER ALARM ** Voor alle award vluchten die ik heb geboekt, heb ik nog nooit ‘check availability’ zien veranderen in ‘flight available’. Er zou dan een stoel vrijkomen in de eerste paar minuten nadat je hebt gezocht en dat is heel onwaarschijnlijk.

En dit is alleen nog maar voor de heenvlucht. We moeten hetzelfde proces herhalen om award beschikbaarheid te vinden voor de terugvlucht.

Een betere manier

Wat als je op de een of andere manier zou kunnen kijken wanneer er beschikbaarheid is om je Avios te besteden, en je reis daarop kunt plannen? Je wilt immers flexibel zijn!

Wat als je in één oogopslag een hele maand zou kunnen bekijken, of zelfs een paar maanden, of waarom niet het hele jaar?

Hoe mooi zou het zijn als je ook direct beschikbaarheid zou kunnen zien voor de terugvlucht?

Wat als al deze mogelijkheden gratis beschikbaar zouden zijn?

Beschikbaarheid vinden via de BA Redemption Finder

De BA Redemption Finder is de oplossing hier! Laten we opnieuw zoeken naar award beschikbaarheid voor onze reis naar Californië.

ba redemption finder, ba.com, avios

Na alle parameters te hebben ingevoerd (geen datums nodig hier) krijgen we een volledige kalender met award beschikbaarheid voor zowel de heenvlucht als de terugvlucht. Ook zien we de Peak en Off-Peak periode en zelfs de gevraagde taxen.

ba redemption tool, ba.com, avios

We zien een paar data rond Kerstmis (hmmm, verleidelijk) en als we verder scrollen krijgen we de rest van het jaar tezien, tot de 355 dagen vanaf vandaag dat BA boekingen toestaat.

Laten we eens kijken wat we in juli hadden kunnen doen.

ba.com, ba redemption tool

Een van mijn favoriete dingen is de goed doordachte gebruiksvriendelijkheid van de tool – beschikbaarheid van zowel de heenvlucht als de terugvlucht worden naast elkaar weergegeven, zodat we snel kunnen zien hoe lang we in San Francisco kunnen blijven met onze zuurverdiende Avios. Nu is dat een stuk sneller dan van dag tot dag beschikbaarheid te zoeken via ba.com toch?

Hoe zit het met drukke routes?

Ok, beschikbaarheid voor San Francisco is niet zo slecht. Niet zo goed als Boston of New York, waar over het algemeen een aantal dagen beschikbaar is in de meeste maanden, maar we hebben wel een kans om die 2 Business Class-stoelen te krijgen die BA op elke vlucht garandeert. Wat als ik met mijn Avios naar Sydney wil gaan? Over het algemeen is dat heel lastig.

Als we met een oogopslag de kalender via de BA Redemption Tool raadplegen, zien we slechts beschikbaarheid op 1 dag (alleen de heenvlucht) voor 2 business class stoelen.

Als we voor alle 10 maanden kijken, vinden we één dag (alleen voor de heenvlucht) voor het hele jaar met 2 stoelen beschikbaar.

avios, ba redemption tool

Erg moeilijk om hier een retourvlucht te boeken met je Avios.

Maar geen nood! Voor onze gewenste datums kunnen we een alert instellen en vervolgens zal de BA Redemption Finder ons een email sturen als er award beschikbaarheid is.

Alles wat we tot nu toe hebben laten zien is gratis (ondersteund door advertenties op de site). Wil je een alert instellen, dan dien je hiervoor te betalen. Hoe fijn kan het zijn om in je drukke leven een email te ontvangen met de melding dat er beschikbaarheid is om je Avios op te besteden voor je gewenste datums?

Elite Membership

Hiervoor dien je een elite lidmaatschap te nemen. Voor slechts £ 3,00 per maand ontvang je elk uur notificaties om ervoor te zorgen dat je een voorsprong hebt wanneer stoelen beschikbaar komen op de door jou gekozen route en datums. Je kunt de site dan zonder advertenties gebruiken en bijdragen aan het runnen van deze geweldige tool die je helpt om voordelige award vluchten te boeken.

En als je een account aanmaakt via de speciale InsideFlyer link, betaal je slechts £ 1 voor het lidmaatschap de eerste maand!

ba.com, executive club

Beeldmateriaal: BA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *