Zo boek je een Transavia vlucht met Flying Blue miles

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het loyaliteitsprogramma Flying Blue is natuurlijk bekend van KLM en Air France. Je spaart er miles en XP mee die je vervolgens weer kunt besteden aan bijvoorbeeld vluchten, upgrades en stoelopties. Maar de Franse en Nederlandse nationale airlines zijn niet de enige maatschappijen waar je terecht kunt met je Flying Blue miles. Je kunt je Flying Blue miles namelijk ook bij Transavia besteden. In dit artikel lees je hoe dat in zijn werk gaat.

Flying Blue

Flying Blue is het loyaliteitsprogramma van Air France, KLM, Aircalin, Kenya Airways, TAROM én Transavia. Waarbij voor Nederlandse en Belgische reizigers Air France, KLM en Transavia de meest bekende zullen zijn. Het programma kent verschillende statussen die allemaal hun eigen voordelen en privileges kennen. In het algemeen geldt: hoger je status, hoe meer miles je verdient. Kies je voor een Flying Blue American Express kaart, dan kun je zelfs nog meer miles verdienen met je vliegtickets én privé uitgaven.

Dit zijn de statussen van Flying Blue (Bron: Flying Blue)
Dit zijn de statussen binnen het Flying Blue programma (Bron: Flying Blue)

Transavia

Bij low cost carrier Transavia is het dus ook mogelijk om met Flying Blue miles te boeken. Je boekt dan eigenlijk een award vlucht. KLM en Air France bieden (in samenwerking met o.a. Delta) de maandelijkse Flying Blue Promo Rewards. Je kunt dan tegen gunstige tarieven een vlucht boeken. Het aantal miles wordt dan in mindering gebracht op je saldo. Je betaalt altijd nog wel een bedrag bij een belastingen. Transavia doet helaas niet mee aan de Promo Rewards.

Om de tarieven in miles te zien ga je naar de homepage van Transavia. Kies de luchthaven waar je wil vertrekken en natuurlijk je bestemming. Afhankelijk van de inreisbeperkingen werkt de airline wekelijks de bestemmingen bij. Als je de data voor de heen- en terugreis hebt geselecteerd klik je op ‘Toon prijzen in Flying Blue miles’ en dan ‘Zoeken’. Je krijgt daarna de mogelijkheid om eventueel in te loggen met je Flying Blue profiel zodat je je miles saldo direct kunt zien.

In onderstaand voorbeeld rekent Transavia voor een retourvlucht van Schiphol naar Lissabon 26.000 miles en een bedrag van € 43,33 aan belastingen. Zou je zonder miles boeken dan kost deze vlucht € 144 voor een retour. Eenzelfde vlucht (met vergelijkbare vertrek- en aankomsttijden) met KLM is overigens ‘slechts’ € 22 duurder, maar je betaalt minder miles.

Deze diashow vereist JavaScript.

Goede deal?

Of het een goede deal is om bij Transavia met miles te boeken is een beetje afhankelijk van wat de airline ervoor vraagt. Soms zitten er interessante deals bij. Maar Transavia stunt (nog) niet openlijk met miles promoties. Als je nog flink wat miles hebt dan kan het interessant zijn om zo een vlucht te boeken. Het is in ieder geval altijd goed om ook even te kijken wat andere Flying Blue airlines aanbieden op dezelfde route.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *