Xiamen Air komt deze winter ook vaker naar Schiphol1 min leestijd

Xiamen 787

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchtvaartmaatschappij Xiamen Air komt deze winter ook vaker naar Amsterdam Airport Schiphol. Er waren in de winterdienstregeling drie wekelijkse vluchten, maar vanaf eerste kerstdag komt de luchtvaartmaatschappij elke dag naar Amsterdam.

Xiamen Air van Xiamen naar Amsterdam Airport Schiphol

Vanaf 25 december vliegt Xiamen Air zeven keer per week op de route tussen Xiamen en Amsterdam. Deze extra vluchten worden uitgevoerd tot het einde van de winterdienstregeling. In het verleden vloog ook KLM op deze route, maar heeft deze route niet hervat.

De vlucht vertrekt elke dag om 18.30 uur uit Amsterdam (AMS) en komt de volgende dag om 11.45 uur lokale tijd aan in Xiamen (XMN). De vlucht duurt ongeveer tien uur en vijftien minuten. Het toestel vertrekt elke dag om 10.05 uur lokale tijd uit Xiamen en land na ongeveer twaalf uur en vijfentwintig minuten om 15.30 uur in Amsterdam.

Welke toestellen vliegen er rond met een SkyTeam Livery?

Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 787-9 Dreamliner in. In dit toestel is plaats voor 30 passagiers in Business Class. Deze stoelen kunnen volledig plat en staan in een 1-2-1 opstelling. In Economy Class is per vlucht plaats voor maximaal 257 passagiers. Deze stoelen staan in een 3-3-3 opstelling. Het is bij de luchtvaartmaatschappij ook mogelijk om te profiteren van de Flying Blue en SkyTeam Elite (Plus) voordelen.

Andere luchtvaartmaatschappijen ook vaker naar Amsterdam

Deze winter komen ook andere luchtvaartmaatschappijen vaker naar Amsterdam Airport Schiphol. Zo vliegt Kuwait Airways drie keer per week naar Koeweit. Tevens komt Qatar Airways deze winter twee keer per dag met passagiersvluchten naar Nederland.

Vanaf 17 december 2023 komt ook Air India terug naar Nederland. Die luchtvaartmaatschappij hervat op die datum de route naar Delhi. Ook Turkish Airlines en Swiss voegen deze winter extra vluchten toe op de routes naar de grootste Nederlandse luchthaven.

Afbeeldingen ©XiamenAir

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *