Wizz Air ziet kansen in Abu Dhabi2 min leestijd

Airbus A321 van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wizz Air gaat een dochteronderneming opzetten die vanuit Abu Dhabi zal gaan vliegen. Wizz Air Abu Dhabi krijgt de taak om de low cost markt in het Midden-Oosten te gaan bedienen. De Hongaarse carriers werkt voor de vestiging in de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) actief samen met de overheid van het land. In voor het einde van dit jaar moeten de eerste vluchten gaan vertrekken. De nieuwe routes komen bovenop de ruim 700 routes die de airline momenteel al aanbiedt.

Wizz Air Abi Dhabi

De recentelijk getekende overeenkomst met de overheid van de VAE is een belangrijke stap voor de lancering van de nieuwe zusterairline. De nieuwe lagekostenmaatschappij beoogt vanaf de tweede helft van 2020 actief worden op routes naar Europa, het Midden-Oosten, Azië en Afrika. Voordat de maatschappij kan starten zal het nog veel werk moeten verzetten. Zo is Wizz Air bijvoorbeeld gestart met het werven van nieuwe medewerkers. Daarnaast zijn de gebruikelijke procedures opgestart voor het verkrijgen van een vliegvergunning in het land.

Cabin crew aan boord van een toestel van Wizz Air (Bron: Wizz Air)
Cabin crew aan boord van een toestel van Wizz Air (Bron: Wizz Air)

Joint venture

Wizz Air sloot een joint venture overeenkomst met de Abu Dhabi Developmental Holding Company PJSC (ADDH). Deze organisatie bevordert de groei van Abu Dhabi namens de overheid van het land. De low cost carrier hoopt met deze samenwerking te kunnen profiteren van het toerisme van/naar Abu Dhabi. De overheid van de Verenigde Arabische Emiraten investeert flink in luchthavens, hotels en andere toeristische voorzieningen. Abi Dhabi moet een nog aantrekkelijkere bestemming worden voor zowel toeristen als zakelijke reizigers.

Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport)
Een toestel van Ryanair en twee toestellen van Wizz Air op Eindhoven Airport (Bron: Eindhoven Airport / Twycer / www.twycer.nl)

Wizz Air vliegt in Nederland vanuit Eindhoven Airport voor naar Oost-Europese bestemmingen. Bijvoorbeeld naar Krakau in Polen en het Georgische Kutaisi. De low cost carrier vliegt ook vanuit Brussel (zowel BRU als CRL). Alle huidige bestemmingen van Wizz Air zijn hier te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *