Wijzigingen KrisFlyer Award Chart2 min leestijd

Singapore Airlines A350

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Singapore Airlines heeft aangekondigd wijzigingen aan te brengen in de KrisFlyer Star Alliance Partner award chart. De nieuwe chart geldt vanaf 7 december.

Wijzigingen

Zoals bijna altijd bij een devaluatie zullen business en first class awards meer gaan kosten. Indien je telefonisch een award boekt, wordt er een service charge van $ 25 in rekening gebracht. De wijzigingen kun je hier terugvinden. Het aantal miles in deze tabel is weergegeven op basis van een retourticket. Voor enkele reizen deel je het aantal benodigde miles door twee.

De wijzigingen zijn niet heel dramatisch te noemen. Voor de meeste award boekingen ben je hooguit 10-20% meer miles kwijt. Zo kost een enkele reis in business class van Amsterdam naar Singapore vanaf 7 december 85.000 miles in plaats van 80.000 miles. De populaire Singapore Airlines fifth freedom vlucht in First class op een A380 van Frankfurt naar New York-JFK kost vanaf 7 december 95.000 miles in plaats van 80.000 miles.

Singapore Airlines, First Class, A380
First Class awards van FRA naar JFK kosten 95.000 i.p.v. 80.000 miles. (Photo: Singapore Airlines).

Voor alle duidelijkheid: De nieuwe award chart is pas van kracht als je een award boekt ná 7 december 2017. Je kunt dus gerust nu een award boeken met vertrekdatum na 7 december. Dit raad ik dan ook zeker aan. Vooral als je business of First class awards wilt boeken.

Conclusie

Het is niet verwonderlijk dat ook KrisFlyer veranderingen aanbrengt in de award chart. Eerder dit jaar zagen we ook al een devaluatie bij United Airlines MileagePlus (klik). Overigens vind ik dat KrisFlyer wel heel snel overgaat naar de nieuwe chart. Reizigers hebben slechts 3 weken de tijd om nog gebruik te maken van de oude tarieven. Bij andere programma’s is dit vaak een paar maanden. Zelf heb ik niet veel miles staan bij KrisFlyer en hoef ik dus niet snel een manier te zoeken om ze kwijt te raken. Heb jij wel in het verleden veel KrisFlyer miles gespaard en wil je ze voor 7 december besteden? Laat her hieronder weten in de comments of breng een bezoekje aan ons forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *