Wijzigingen MileagePlus Award Tickets

MileagePlus, MileagePlus Award Chart, Star Alliance, United Airlines

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

MileagePlus, het frequent flyer programma van United Airlines, heeft besloten om per 1 november 2017 wijzigingen aan te brengen in de award chart. Daardoor ben je in veel gevallen meer miles kwijt voor een award ticket.

Wijzingen in de award chart

United Airlines heeft de huidige award chart al vervangen door een nieuwe chart. Echter kun je hier de wijzigingen nog terugvinden. Vooral Business- en First Class awards van Star Alliance partners in de zones Azië en Australië zijn duurder geworden.

United Airlines, MileagePlus, Star Alliance, All Nippon Airways
Een vlucht van Tokio naar Sydney in ANA business class kost binnenkort 50.000 miles i.p.v. 40.000. (Foto Theo Sikking)

Echter ben je voor korte rechtstreekse economy vluchten minder miles kwijt. Dit is een trend die we de laatste jaren ook in andere programma’s terugzien. Binnen Europa ben je voor rechtstreekse vluchten onder de 800 miles maar 8.000 kwijt in plaats van 10.000. Voor alle duidelijkheid: De nieuwe award chart is pas van kracht als je een award boekt ná 1 november 2017. Je kunt dus gerust nu een award boeken met vertrekdatum na 1 november. Dit raad ik dan ook ten zeerste aan. Vooral als je business of First class awards wilt boeken.

Overige wijzigingen

Naast de wijzigingen in de award chart zijn er nog een aantal andere wijzigingen. Zo moet je $ 125 betalen als je een award ticket voor vertrek annuleert om je miles terug te krijgen.

Natuurlijk is het altijd ontzettend jammer als je meer miles moet betalen voor een award ticket. Wel vind ik het netjes van Untied Airlines om 4 maanden van te voren de wijzigingen bekend te maken. Flying Blue besloot namelijk een paar jaar geleden om hun Flex Awards per direct te wijzigen.

Het is opvallend hoe snel de Amerikaanse frequent flyer programma’s de laatste jaren zijn veranderd in negatieve zin. Het aantal award miles dat je krijgt hangt tegenwoordig in veel gevallen af van de prijs die je voor je ticket betaalt. Daarbij ben je tegenwoordig ook nog eens meer miles kwijt als je ze gaat besteden aan award tickets. Op sommige boekingsklassen van bepaalde maatschappijen kun je echter nog wel veel miles sparen en als niet-Amerikaan heb je toch vrij snel status binnen het programma. Daarvoor moet je echter flexibel zijn in je vluchten. Bovendien is een verhoging in het aantal benodigde miles altijd negatief nieuws.

Hoe denk jij over deze wijzigingen? En waar ga jij je MileagePlus miles voor 1 november aan besteden? Laat het hieronder weten in de comments of breng een bezoekje aan ons forum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *