Wijzigen Flying Blue Reward Tickets gaat meer geld kosten2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege het Coronavirus kun je momenteel je Flying Blue reward tickets nog in bepaalde gevallen kosteloos wijzigen. Deze aangepaste regeling is geldig voor tickets die je boekt voor 1 maart 2022, met een geplande vertrekdatum op uiterlijk 30 juni 2022. Boek je na deze datum een reward ticket om, dan kost je dit meer geld dan voorheen.

Wijzigen Flying Blue Reward Ticket kost nu €50,-

Met de introductie van het ‘hernieuwde’ Flying Blue loyaliteitsprogramma in 2018 zijn er een aantal wijzigingen doorgevoerd. Zo zijn momenteel alle stoelen te boeken met miles, tot de laatste stoel aan toe. De prijzen voor deze tickets zijn echter wel variabel geworden.

Tijdens de introductie van het nieuwe loyaliteitsprogramma moest je nog €45,- betalen voor het wijzigen of annuleren van een reward ticket. Sinds dit jaar is de prijs echter verhoogd naar €50,-.

Boek je voor deze maand nog een ticket voor een vertrekdatum op uiterlijk 30 juni 2022, dan kun je deze kosten nog vermijden.

Kosteloos wijzigen voor tickets tot 1 maart 2022

Onder bepaalde voorwaarden kun je een reward ticket nog zonder het betalen van de €50,- wijzigen.

Dit kan als de vlucht door de luchtvaartmaatschappij geannuleerd is. Daarnaast kan het voor reward tickets die je boekt voor 1 maart 2022, met een vertrekdatum voor of op 30 juni 2022. Daarnaast moet het verzoek voor de eerste vlucht gedaan worden. Ook heb je in deze gevallen de mogelijkheid om je ticket gratis te annuleren. Zowel de miles als het geld worden dan gecrediteerd, met uitzondering van de ticketkosten.

Bij het wijzigen kan er nog wel een tariefverschil van toepassing zijn. Bij het wijzigen van de reisdatum kun je vluchten die geboekt zijn bij Air France, KLM en partnermaatschappijen omboeken in dezelfde boekingsklasse. Mocht dat niet mogelijk zijn, dan kan het ticket opnieuw uitgegeven worden. Daarbij kunnen het aantal miles en de luchthavenbelasting wel verschillen.

Gratis wijzigen bij verlate PCR-uitslag

Voor sommige bestemmingen is het noodzakelijk om een verplichte PCR-test te doen. Heb je de uitslag van deze test niet op tijd ontvangen, dan kun je niet aan boord gaan. In dat geval kun je kosteloos omboeken in dezelfde reisklasse. Je hoeft daarbij het eventuele tariefverschil niet te betalen.

Daarvoor moet je wel binnen 48 uur voor vertrek contact opnemen met de Flying Blue klantenservice. Ook mag je jouw vlucht maximaal 4 dagen verzetten. Gaat de eerst volgende vlucht pas later dan deze vier dagen, dan kan het tot de volgende beschikbare vlucht.

Alle voorwaarden voor het wijzigen en annuleren van Flying Blue reward tickets kun je vinden op de website van het loyaliteitsprogramma. Daarnaast vind je deze tijdens het boekingsproces en bij de boekingsbevestiging in je mail.

Verdien extra Flying Blue miles met de KLM Package Deals

Afbeeldingen ©KLM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *