Air Berlin krijgt wifi in hele vloot

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wifi is tegenwoordig een ware levensbehoefte geworden voor de (zaken)reiziger. De hotelkeuze kan afhangen van de beschikbaarheid van gratis internet en dit is dan ook een groot selling point geworden. Maar ook luchtvaartmaatschappijen staan niet stil. In de VS is het de normaalste zaak van de wereld om Wifi op je binnenlandse vlucht te hebben. Europese en Aziatische maatschappijen zijn aan een inhaalslag begonnen en een groot aantal airlines (o.a. Emirates, Etihad, Lufthansa, British Airways, Singapore Airlines) biedt nu al wifi aan op de longhaul vloot.

De laatste toevoeging aan dit rijtje is Air Berlin (Oneworld). De Duitse airline heeft zich voorgenomen binnen 3 jaar de gehele vloot met inflight internet te hebben uitgerust. De eerste twee vliegtuigen, Airbus A320’s, zijn reeds omgebouwd met het systeem van Panasonic. Passagiers kunnen tegen betaling gebruik maken van internettoegang op hun eigen apparaten maar ook via de verbinding inflight entertainment streamen (gratis), iets wat de volgende stap in IFE wordt genoemd.

Inflight Entertainment bij AB
Inflight Entertainment bij AB

Er zijn een aantal dingen bijzonder aan de aanpak van Air Berlin. Ten eerste dat ze ervoor hebben gekozen eerst short en mediumhaul vliegtuigen uit te rusten. Normaal proberen maatschappijen wifi eerst uit op de longhaul vloot, omdat passagiers daar langer disconnected zijn. De eerste routes met wifi zijn Stuttgart-Abu Dhabi (ja inderdaad, per A320 naar de hub van partner Etihad) en Wenen-Abu Dhabi, uitgevoerd door dochter NIKI.

Daarnaast biedt de maatschappij geen data of tijdlimiet maar een combinatie. Wifi bij Air Berlin heeft de volgende prijs-gebruiks modellen:

  • 4.90EUR voor 30 minuten (incl.20MB data)
  • 8.90EUR voor 60 minuten (incl.50MB data)
  • 13.90EUR voor een hele medium-haul vlucht (incl. 90MB data)
  • 18.90EUR voor een hele longhaul vlucht(incl. 120MB data)

Betalen kan natuurlijk per creditcard. Persoonlijk vind ik de datalimieten een beetje laag, dus oppassen als je op Instagram live loopt te pronken met je Business Class vlucht! ­čśë

Maak jij gebruik van inflight wifi? Zo ja, vind je deze prijzen redelijk?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *