Stakingen op Brussels Airport

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Zowel op maandag 8 december als op maandag 15 december dreigt Brussels Airport getroffen te worden door een staking.  Brussels Airlines bereidt zich alvast voor door preventief een aantal vluchten te annuleren en alle passagiers de kans te geven hun reis gratis om te boeken.

Op 8 december wordt er gestaakt in de provincie Vlaams-Brabant, waar de luchthaven gevestigd is, terwijl er op 15 december in gans België gestaakt wordt.  Volgens de vakbonden is er ook op Brussels Airport veel bereidwilligheid om het werk neer te leggen. De reizigers die op de twee maandagen geboekt staan doen er dan ook goed aan om hun reis waar mogelijk aan te passen.

De luchthaven zelf zal waarschijnlijk operationeel zijn, als de brandweer het werk niet neerlegt, maar dat betekent niet dat reizen op die dagen evident zal zijn. Openbaar vervoer van en naar de luchthaven zal er zo goed als zeker niet zijn. Het is ook mogelijk dat de vakbonden de toegangswegen blokkeren en enkel voetgangers doorlaten. Wanneer de reiziger er ondanks alles toch in slaagt de luchthaven te bereiken, doet hij er goed aan om met enkel handbagage te reizen, want ook bij de bagage afhandelaars zal naar verwachting een groot deel het werk neerleggen. En voorzie zelf een snack en een drankje, de kans zit er immers in dat er geen catering aan boord zal gebracht zijn.

veel kans dat de luchthaven er tijdens de staking even desolaat bijligt
veel kans dat de luchthaven er tijdens de staking even desolaat bijligt

Brussels Airlines roept alvast haar passagiers op om hun reisplannen in de mate van het mogelijke aan te passen. Omboeken kan zonder extra kosten. Er worden die dag ook vluchten naar 16 verschillende bestemmingen geannuleerd. Voor de lange-afstandsvluchten voorziet Brussels Airlines geen problemen. Voor meer informatie omtrent omboeken en een lijst van de afgelaste vluchten kan je terecht op de site van Brussels airlines (klik).

En tenslotte herinnert de luchthaven er ons op haar website aan dat dit niet het enige stakingsleed is dat de reiziger staat te wachten. Op 11 december is er namelijk een nationale treinstaking in België, zodat de luchthaven weer moeilijk bereikbaar zal zijn. En tenslotte dreigt de politie met stiptheidsacties aan de grenscontrole op 12 december, wat tot lange wachttijden kan lijden voor passagiers die vertrekken naar of aankomen uit non Schengen landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *