Wat zijn IHG PointBreaks?

IHG Pointbreaks

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eens in de twee à drie maanden publiceren we op InsideFlyer.nl de nieuwe IHG PointBreaks. Ook nu kan ieder moment de nieuwe PointBreaks-lijst bekend gemaakt worden. De huidige lijst loopt namelijk tot 30 april aanstaande. Wat zijn IHG PointBreaks en waarom velen van ons altijd weer erg geïnteresseerd zodra er een nieuwe lijst wordt gepubliceerd?

5000 punten

IHG Rewards Club is het spaarprogramma van de International Hotel Group. Deze omvat onder andere de hotelketens Holiday Inn Express, Holiday Inn, Crowne Plaza en Intercontinental Hotels. Binnen dit programma kun je punten sparen of kopen en weer besteden aan onder andere hotelovernachtingen.

De IHG PointBreaks-lijst die iedere twee à drie maanden uitkomt, is een lijst met hotels waar gedurende de twee à drie maanden daarna voor maar 5000 punten overnacht kan worden! Dit is een geweldige deal, aangezien normaal gesproken 10.000 tot 60.000 punten moet worden neergeteld voor een overnachting. De actuele lijst is via deze link te vinden

Toegegeven, de inhoud van de lijst bevat over het algemeen maar een enkel top-hotel en veel hotels in het goedkopere segment zoals Holiday Inn Express, of hotels op een wat minder voor de hand liggende locatie. Maar… zo nu en dan zitten er pareltjes tussen! Voor maar 5000 punten in een Intercontintal Hotel? Ja, het kan!

Voorbeeld van een nog te boeken PointBreak Holiday Inn in Samara-Rusland
Voorbeeld van een nog te boeken PointBreak Holiday Inn in Samara-Rusland

Wees er op tijd bij!

Het feit dat bovenstaande optie een paar dagen voor het sluiten van de huidige PointBreaks-periode nog te boeken is, zegt waarschijnlijk iets over de populariteit van dit hotel. De èchte buitenkansjes zijn namelijk vaak op de dag dat de PointBreaks uitkomen al “uitverkocht”. De nieuwe PointBreaks lijst wordt meestal een paar dagen van tevoren gepubliceerd. Staat er iets op van je gading, wees er dan dus snel bij!

Hotels die op de lijst staan hebben een beperkt aantal kamers die voor het PointBreaks tarief weggaan. Is het hotel door de voorraad heen, dan zal het reguliere tarief weer gelden.

Punten kopen

Een manier om goedkoop punten aan extra punten te komen, is door deze te kopen door middel van points&cash. Voor 70$ kun je 10.000 punten kopen. Dat wil zeggen: daar kun je dus twee PointBreaks nachten mee boeken!

Het is hierbij wel nodig dat je al punten in je IHG account hebt staat, anders werkt dit niet. Het idee hierbij is het volgende: Je boekt een hotelkamer met punten plus bijbetaling. Let erop dat het een “refundable” boeking is. Dat wil zeggen dat de boeking gratis en zonder problemen weer geannuleerd kan worden.
En dat is precies wat we gaan doen! Zie onderstaand voorbeeld waar ik een hotelkamer reserveer bij het Intercontinental in Berlijn voor 27 tot 28 mei 2016:

IHG punten kopen d.m.v. een dummy boeking op 27 mei
IHG punten kopen d.m.v. een dummy boeking op 27 mei

Links zien we dat dit tarief refundable is. We zien dat het 35.000 punten kost als we deze kamer willen boeken, maar dat er ook mogelijkheden zijn om met minder punten plus bijbetaling te boeken.
We kiezen hier voor 25.000 punten + 70$ en boeken de kamer. Na het boeken annuleren we deze boeking weer. Dat gaat heel gemakkelijk binnen je account op de IHG site. Het aardige is dat er vervolgens 35.000 miles teruggeboekt worden in je account in plaats van de 10.000 en de 70$. Betekent dus dat je met deze truc 10.000 miles kunt kopen voor 70$, terwijl het op de officiële manier bijna het dubbele kost.

Uiteraard kun je dit ook doen met een goedkopere kamer. In dit geval moet ik over minimaal 25.000 punten beschikken. Maar 5000 punten is het minimum dat je moet hebben om punten te kunnen kopen op deze manier. Zoek in dat geval naar een hotel dat normaal 15.000 punten kost, zoals Holiday Inn Express Mechelen:

In dit geval maar 5000 punten nodig om 10.000 bij te kunnen kopen.
In dit geval maar 5000 punten nodig om 10.000 bij te kunnen kopen.

Wanneer komen de nieuwe PointBreaks?

Tja, dat is altijd een verrassing. De huidige aanbieding loopt tot en met 30 april. Voor die tijd wordt de lijst sowieso gepubliceerd, meestal een paar dagen van tevoren. Houd InsideFlyer.nl in de gaten: zodra de lijst bekend is, zullen we er zo snel mogelijk over berichten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *