Waarom premium producten belangrijk zijn voor golfmaatschappijen3 min leestijd

Qatar QSuite

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Wie wel eens met golfmaatschappijen heeft gevlogen zal opgevallen zijn dat deze maatschappijen hoge kwalitatieve premium producten aanbieden. Na de introductie van de Qsuites liet Qatar Airways vorige zomer weten bezig te zijn met nieuwe business class stoelen.

Premium producten van golfmaatschappijen

De kwaliteit bij luchtvaartmaatschappijen zoals Emirates, Etihad en Qatar Airways licht eigenlijk op alle vlakken wat hoger in vergelijking met de meeste Europese en Amerikaanse maatschappijen. Dit geldt in het bijzonder voor first- en business class. Hier hebben deze golfmaatschappijen de afgelopen decennia namelijk extra in geïnvesteerd. Zo introduceerde Qatar Airways de Qsuites en kwam ook Emirates met een hele exclusieve first class aanzetten. Daarnaast kennen we Etihad natuurlijk van de luxueuze appartementen op de A380 waar zich ook The Residence bevindt.

Etihad First Class Appartement
Etihad First Class op de Airbus A380. (Foto: InsideFlyer)

Je zou je kunnen afvragen waarom deze maatschappijen nu juist zo in premium producten investeren. Laten we vooropstellen dat de golfmaatschappijen nu zich eenmaal richten op de passagier met wat grotere portemonnee. Deze premium passagiers zorgen namelijk voor een groot deel van de omzet. Verreweg de meeste passagiers van deze maatschappijen zijn overstappende passagiers. 45% van alle overstappende passagiers op Dubai zou de luchthaven nooit hebben verlaten. Je moet als maatschappij dan wel met iets extra’s komen om de passagier niet voor de concurrent die direct vliegt te laten kiezen.

Directe vlucht of meer comfort

Als zakenreiziger wil je natuurlijk zo snel mogelijk op je bestemming zijn. Het merendeel zal dan ook voor een directe vlucht kiezen tussen bijvoorbeeld Amsterdam en New Delhi. Je hebt op deze route zelfs de keuze uit zowel KLM als Air India. Een andere optie is met een overstap in Dubai, Abu Dhabi of Doha met respectievelijk Emirates, Etihad of Qatar Airways. Het is voor de zakenreiziger dan kiezen tussen sneller op je bestemming aankomen met een directe vlucht of meer comfort tijdens de vlucht maar wel met een overstap. In dit geval zullen de meeste zakenreizigers voor de directe vlucht kiezen.

Air India ontvangt eerste A350 met nieuwste livery
Air India vliegt direct naar India maar golfmaatschappijen bieden een hoger comfort. (Foto: Air India)

Echter zijn er heel wat bestemmingen waar je niet direct op kan vliegen vanaf Amsterdam. Denk hier bijvoorbeeld aan het Indische Kerala. Nu is er dus geen directe vlucht mogelijk en dien je in beide gevallen over te stappen. Met KLM en Air India is dit ongetwijfeld in India zelf. Ook kun je met Emirates, Etihad of Qatar Airways vliegen en daarbij heb je dus meer comfort tijdens je vlucht. De keuze voor een goed business class product is dan al snel gemaakt. Golfmaatschappijen voegen de afgelopen jaren steeds meer regionale en kleinere luchthavens toe. Zo maakte onlangs ook Qatar Airways nog bekend de komende jaren hun netwerk uit te gaan breiden.

Overstap als nadeel

Met als nadeel dat er eigenlijk altijd wel een overstap is willen golfmaatschappijen zich profileren met goede premium producten. Zeker nu deze maatschappijen toch al gericht zijn op premium passagiers is het voor hun dermate belangrijk dat de zakenreiziger voor comfort kiest.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *