Vueling en AA starten codeshare1 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Spaanse low cost carrier Vueling gaat een samenwerking aan met American Airlines. Beide maatschappijen hebben een code share overeenkomst gesloten voor vluchten van en naar Barcelona en Rome en plaatsen hun wederzijdse vluchtcodes op elkaars vluchten. Passagiers van American Airlines kunnen sinds afgelopen vrijdag via beide luchthavens verder vliegen naar 140 Vueling bestemmingen in Afrika, Europa en het Midden-Oosten.

Voordeel van de samenwerking voor passagiers is dat ze met één ticket kunnen reizen en dat koffers pas op de eindbestemming van de bagageband gehaald hoeven te worden. Zo bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om vanaf Amsterdam of Rotterdam via Barcelona naar de VS te vliegen met Vueling en American.

American Airlines
American Airlines

American Airlines vliegt vanaf terminal T1 in Barcelona dagelijks naar New York (JFK) en Miami (MIA). In de overeenkomst zijn eveneens de routes Philadelphia (PHL) en Charlotte (CLT) van de maatschappij US Airways opgenomen, die respectievelijk in april en mei van dit jaar met een dagelijkse vlucht starten. Vanaf 28 maart worden trouwens de loyalty programma’s van American Airlines en US Airways opgenomen in 1 programma om air miles te verzamelen.

Vueling is onderdeel van International Airlines Group, waartoe ook British Airways en Iberia behoren. American Airlines werkt binnen luchtvaartalliantie OneWorld al zeer nauw samen met BA en Iberia. Vueling is als low cost carrier geen lid van die alliantie. Eerder sloot Vueling ook al een interline-overeenkomst met OneWorld-lid Qatar Airways.

In 2014 telde Vueling bijna een half miljoen passagiers uit de Verenigde Staten op haar vluchten door Europa.

bron

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *