Hilton Garden Inn Glasgow City Centre

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Nadat mijn vlucht vanuit Londen (klik) geland was in Glasgow, haastte ik me naar de uitgang van de luchthaven. De vlucht vanuit Londen was de laatste op de avond, dus het vliegveld was al compleet verlaten, alle winkels waren gesloten en in de lounges waren de lichten al uit. Ik haastte me naar de uitgang waar de bus richting het centrum er gelukkig nog net stond. Ik kocht voor 8 pond een retourticket en binnen een kwartier zette de Glasgow Shuttle me af in het centrum van Glasgow.

De naam ‘Hilton Garden Inn Glasgow City Centre‘ deed me vermoeden dat het hotel niet zo ver weg zou zijn, dus ik besloot te voet op zoek te gaan naar het hotel. Ik had begrepen dat het hotel aan de oever van de River Clyde, die dwars door het centrum van Glasgow stroomt, ligt en ik volgde de rivier tot aan de Clyde Arc: een brug over de rivier. Het Hitlon Garden Inn Glasgow City Centre lag pal naast deze beroemde brug – op toch nog bijna een kwartier lopen van het centrum.

Hilton Garden Inn Glasgow
De Clyde Arc en het Hilton Garden Inn op een regenachtige avond

Aankomst en Check-In

Rond middernacht kwam ik aan in het hotel en ik verbaasde me over hoe simpel de lobby was: er was alleen een receptie en een koelkast met wat frisdrank en snacks – verder geen zithoek, bar of andere faciliteiten. Het deed een beetje aan als een motel langs de snelweg qua sfeer…

Hilton Garden Inn Glasgow lobby
De weinig sfeervolle lobby

Bij de receptie stonden nog 3 mensen in de rij om ingecheckt te worden – om middernacht! Ik sloot aan in de rij en een kwartiertje later was ik aan de beurt.

Hilton Garden Inn Glasgow lobby
In de rij voor het inchecken

Bij Hilton is het sinds kort mogelijk om online in te checken voor je verblijf, dus ik had al een kamer online uitgekozen, mijn creditcard als borg opgegeven en mijn persoonlijke gegevens ingevoerd. Dat betekende dat de (erg opgewekte) dame achter de receptie mij alleen nog maar mijn kamersleutel hoefde te overhandigen: de rest was al gebeurd.

De Kamer

Ik nam de lift naar mijn kamer op de 5e verdieping, de Hilton Hhonors-leden verdieping.

Hilton Garden Inn Glasgow
Hilton Hhonors Floor

Ook de sfeer van de gang en het trappenhuis deed me weer een beetje denken aan een ‘snelweghotel’: het deed allemaal een beetje kil en weinig sfeervol aan. Het Hilton Garden Inn Glasgow City Centre heeft maar één type kamers, dus ik had geen upgrade gekregen en verbleef gewoon in een standaardkamer. Het enige verschil tussen de kamers zit hem in het uitzicht op ofwel de stad, ofwel de rivier. Ik had een kamer met uitzicht op de stad.

De kamer was redelijk klein, maar wel goed verzorgd. Hij bestond uit een comfortabel queensize bed, een stoel en een kleine kledingkast met daarnaast koffie- en theefaciliteiten (en twee flesjes gratis water).

Hilton Garden Inn Glasgow
De kamer: functioneel, maar niets bijzonders
Hilton Garden Inn Glasgow
Koffie, thee en water

Verder was er ook een bureau met daarop als grote verrassing een Apple computer. Voor iemand die eigenlijk altijd zonder laptop reist, was het heel fijn om een computer op mijn hotelkamer te hebben.

Hilton Garden Inn Glasgow
Bureau met een Apple computer

De kleine badkamer was vrij simpel, maar ook weer prima functioneel met een kleine douche, een toilet en een wastafel:

Hilton Garden Inn Glasgow
Badkamer
Hilton Garden Inn Glasgow
Wastafel

Ik ging lekker slapen na mijn ondertussen vrij lange reisdag vanuit Moskou en de volgende ochtend werd ik vanuit mijn raam getrakteerd op een uitzicht over de SSE Hydro Arena, waar veel concerten en sportevenementen plaatsvinden – gelegen op steenworp afstand van het hotel. In de verte zag ik de indrukwekkende universiteit van Glasgow.

Glasgow universiteit
De universiteit van Glasgow in de verte

Ik zette een kopje koffie op mijn kamer en werkte op de computer mijn e-mail bij. Ik bekeek ook uiteraard even de laatste updates op Ikvliegveel.com – ideaal zo’n computer op je hotelkamer!

Hilton Garden Inn Ikvliegveel computer
Even de updates op Ikvliegveel.com bekijken!

Faciliteiten

Vervolgens ging ik naar beneden om te ontbijten. Het Hilton Garden Inn Glasgow City Centre heeft een kleiner ontbijtrestaurant, een groter restaurant voor lunch en diner en een bar (die toen ik de avond ervoor aankwam gesloten was). In de ruimte meteen achter de receptie bevindt zich de bar:

Hilton Garden Inn Glasgow
De bar

Daarachter bevindt zich het grote restaurant met een groot terras dat uitkijkt over het water. Het was nu volledig uitgestorven, maar ik kan me voorstellen dat het in de zomer lekker is om daar aan het water een hapje te eten:

Hilton Garden Inn Glasgow
Het restaurant met groot terras aan het water

Verder naar achteren bevond zich het restaurant waar het ontbijt geserveerd werd. Er was een klein buffetje met broodjes, fruit en wat warme gerechten en daarnaast stond er een menukaart op tafel waar je wat van kon bestellen. Het personeel in het restaurant was uitermate vriendelijk en bleef constant koffie bijvullen. Het ontbijt in dit hotel is voor alle gasten gratis – dus dat is mooi meegenomen!

Hilton Garden Inn Glasgow
Het ontbijtrestaurant
Hilton Garden Inn Glasgow
De menukaart

Volgens de website van het hotel waren er ook nog een business centre en een fitnesszaal in het hotel, maar die heb ik niet gezien. De faciliteiten deden, net als de rest van het hotel, ook een beetje ‘magertjes’ aan en waren niets bijzonders.

Locatie

De locatie van het hotel is vooral voor bezoekers aan de SSE Hydro Arena erg goed: dat ligt meteen aan de overkant van de straat. Verder ligt er ook het Scottish Exhibition and Conference Centre (een beetje vergelijkbaar met de Jaarbeurs in Utrecht) meteen naast het hotel. Het daadwerkelijke oude stadscentrum met de winkelstraten en horeca ligt nog een stuk verderop – een kwartier tot een halfuur lopen afhankelijk van de precieze plek waar je moet zijn.

Glasgow
Naar het stadscentrum van Glasgow is het nog een flink stuk lopen vanaf het hotel

Conclusie

Al met al was ik weinig onder de indruk van het Hilton Garden Inn Glasgow City Centre: de sfeer van het hotel deed een beetje denken aan een ‘snelweghotel’, er waren weinig faciliteiten en voor een stedentrip ligt het hotel niet ideaal. De kamer was niet heel bijzonder, maar toch prima verzorgd – zeker door de computer die er stond. Het hotel is ideaal gelegen voor mensen die naar een concert of evenement gaan, maar voor een bezoekje aan het centrum is het toch nog een flink stuk lopen.

Dit was mijn eerste keer dat ik in een Hilton Garden Inn-hotel verbleef en ik weet niet of deze ‘sfeer’ en het gebrek aan faciliteiten standaard is voor dat merk binnen de Hilton-keten of dat ik nu net een slecht hotel getroffen heb. Hoe dan ook, de overnachting was gelukkig niet duur en door een aantal lopende acties verdiende ik dubbele Hilton Hhonors-punten en 4.500 Avios bij British Airways met dit verblijf, wat het al met al toch een goede deal maakte.

Wat zijn jullie ervaringen met Hilton Garden Inn-hotels?

Hilton Garden Inn Glasgow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *