Vlieg voordelig business class met de Lufthansa Companion Specials

Deze herfst met Lufthansa naar nieuwe zonnige bestemmingen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa introduceert deze maande Companion Specials, een geweldig aanbod om voordelig business class tickets te boeken voor meerdere personen. Deze deals gelden alleen voor een aantal bestemmingen in Europa.

Boek de Lufthansa Companion Specials

Het boeken van de Lufthansa Companion Specials werkt eigenlijk heel eenvoudig. Via deze booking portal kun je kiezen uit één van de vele bestemmingen. Voer dan je begin- en eindbestemming in en kies het aantal reizigers (2-6). Vervolgens kun je een reisdatum kiezen van 15 september 2020 t/m 31 maart 2021. Daarna zul je de ticketprijzen zien staan en deze kunnen afwijken van de prijzen in onderstaande tabel. Deze Companion Specials zijn alleen te boeken vanaf Amsterdam.

Lufthansa Business Class Europa

Wat krijg je nu precies met deze business class deals. Laten we beginnen met de lounges. Normaal gesproken heb je op Schiphol toegang tot de mooie Star Alliance Lounge die vorig jaar in gebruik is genomen. Helaas is deze lounge momenteel gesloten. Je kunt in plaats daarvan wel tegen betaling toegang krijgen tot de naastgelegen Aspire lounge. Ook heb je tijdens je overstap op Frankfurt of München toegang tot de Lufthansa Business Lounges.

Helaas heeft Lufthansa op hun narrow-body toestellen geen volwaardig business class stoelen. Je moet dan helaas genoegen nemen met een economy stoel waarbij de middenstoel wordt vrijgehouden. Tijdens de vlucht serveert Lufthansa wel een business class maaltijd.

Lufthansa Business class op de A320
Business class Lufthansa binnen Europa in de A320.

Hoe zit het met de miles?

In tegenstelling tot vluchten in economy class, kun je met business class vluchten veel meer miles en status miles sparen. Populaire en aanbevolen programma’s binnen Star Alliance zijn op dit moment Lufthansa Miles & More, Avianca Lifemiles, Aegean Miles & Bonus en Singapore Airlines KrisFlyer.

Beeldmateriaal: Lufthansa

Reacties

 1. Xandrios zegt

  Ware het niet dat ‘de mooie’ star alliance lounge op Schiphol voor onbekende tijd gesloten is en blijft..

    • Xandrios zegt

     Toen ik onlangs met A3 vloog mocht ik wel de Aspire lounge in, inderdaad. Maar dat was business én Star Gold…ik weet niet of de *G de doorslaggevende factor was.

     Moet wel zeggen dat de Aspire lounge door-en-door treurig was. Bordjes met één croissantje erop omwikkelt met een berg plasticwrap. Dat was het aanbod voor ‘ontbijt’.

     • Sjoerd zegt

      Aspire Lounge 16 of 41?

      Toen ik begin februari Business Class met Singapore Airlines vloog en ik de Lounge inventation kreeg voor aspire lounge 41 vroeg ik naar de nieuwe Star Alliance Lounge en de medewerker vertelde mij dat ik al de tweede was die hier naar vroeg maar ook dat ze nog nooit van die lounge hadden gehoord..

     • Goffe de Boer Goffe de Boer zegt

      Voor Lufthansa vluchten zou je in dit geval enkel toegang hebben tot lounge 26, omdat ze bij de ingang van de lounge altijd naar je boarding pass vragen. En Schiphol houdt loungepassagiers in Schengen en Non-Schengen nu eenmaal gescheiden.

      Wat slecht dat ze nog nooit van de Star Alliance lounge hadden gehoord. Als Singapore Airlines passagier (business class of Star Alliance Gold) zou je daar gewoon naartoe kunnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *