Visum voor China vanaf deze maand voor de meeste reizigers gratis2 min leestijd

Chinese Muur (Bron: Unsplash / Max van den Oetelaar)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het aanvragen van visum voor China is altijd een tijdrovende en vooral dure bezigheid geweest. Zowel toeristen als zakelijke reizigers moesten tot voor kort per bezoek een visum aanvragen bij het China Visum Application Service Center in Den Haag. Daar komt nu verandering in en dat is goed nieuws. Een visum voor China is vanaf deze maand voor de meeste reizigers namelijk gratis. Een bezoek aan het Aziatische land wordt nu dus een stuk makkelijker.

China Visum Application Service Center

Voor reizen naar China is al sinds jaar een dag een visum nodig. Het maakt daarbij niet uit om welke reden of hoe lang je het land bezoekt. Je moet altijd naar het China Visa Application Service Center in Den Haag voor toestemming om het land te bezoeken. Het online aanmeldproces is ook nog eens (onnodig) complex. En dat is natuurlijk koren op de molen van visumbureaus die flink wat geld vragen of het visum voor je aan te vragen.

Maar daar is per deze maand verandering in gekomen. Nederlandse reizigers die over een normaal paspoort beschikken en maximaal 15 dagen in het land verblijven hebben namelijk geen visum meer nodig. Het gaat bijvoorbeeld om bezoeken voor vakantie, zaken, familie/bekenden en transit. Deze nieuwe regels gelden voorlopig tot en met 30 november 2024. Reizigers die geen regulier paspoort hebben of die langer dan 15 dagen in China willen verblijven dienen alsnog een visum aan te vragen in Den Haag.

Inspiratie nodig voor een reis naar China? Check dan hier al onze artikelen over dit Aziatische land!

Visumkosten China flink gedaald

Maar ook voor reizigers die alsnog een visum nodig hebben is er ook goed nieuws. De kosten voor het visum gaan namelijk ook flink omlaag. Voorheen kostte een standaard visum voor China meer dan € 100. Dat bedrag is nu naar beneden bijgesteld. Inwoners van Schengen landen die een visum nodig hebben betalen per deze maand nog maar € 45. Voor inwoners van veel andere landen zijn de kosten ook gedaald. Inwoners van de Verenigde Staten, Brazilië en Argentinië zijn nog wel steeds een flink bedrag kwijt. Alle tarieven zijn terug te vinden op deze website van Visa for China.

Bron foto: China Southern / Bron omslagfoto: Unsplash (Max van den Oetelaar)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *