Vind je weg op Schiphol met Google

Vind je weg op Schiphol met Google

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor de frequente reiziger is Schiphol wellicht geen doolhof meer, maar voor de reiziger die minder vaak vliegt kan het nogal groots en soms onduidelijk overkomen. Zeker op van die drukke dagen dat iedereen het vliegtuig pakt is het prettig om een maatje te hebben die je door de vele gangen en wegen van Schiphol leidt naar de goede plek. Eerder introduceerde KLM in haar KLM-app al een interactieve kaart. Even later deed Schiphol dit ook zelf in haar Schiphol-app. Ook het SkyTeam heeft interactieve kaarten van verschillende luchthavens in haar app, super handig dus als je op een luchthaven aankomt die minder bekend is. Wil je liever niet te veel verschillende applicaties op je telefoon dan is er nu iets nieuws. Google introduceert namelijk eenzelfde soort functie voor Schiphol Amsterdam Airport.

Google Maps

Het is erg prettig om een app te hebben waarop je de weg binnen de luchthavens kunt vinden. Maar inmiddels is er ook wel een overvloed aan verschillende apps die deze functie hebben. Een mooie toevoeging van Google Maps aan haar kaarten is dan ook de gedetailleerde kaarten van de Nederlandse luchthaven. Hierdoor zou je bijvoorbeeld niet alle afzonderlijke apps meer op je telefoon hoeven te hebben. Met deze nieuwe functie van Google Maps zie je live waar je op de luchthaven bent en kun je navigeren naar de juiste plek op de luchthaven.

Vind je weg op Schiphol met Google

De gedetailleerde kaarten die Google heeft toegevoegd laten je goed de gates, balies, lounges maar bijvoorbeeld ook de securitycontroles zien. Ben je op zoek naar een restaurant dan kun je ook de route uitstippelen of bijvoorbeeld foto’s, recensies of openingstijden van de restaurants raadplegen.

Vind je weg op Schiphol met Google

Henk Jan Gerzee, CDO Royal Schiphol Group zei het volgende over de nieuwe functionaliteiten van Google Maps:

Met slimme digitale toepassingen willen we de reiziger gemak bieden. Dit doen we via onze eigen kanalen, maar ook op platformen waar de gebruiker al is. Door deze samenwerking kunnen we veel reizigers bereiken en een goede beleving bieden.

Heb jij al besloten welke app je nu gaat gebruiken om de weg op Schiphol te vinden?

Bron: Schiphol Amsterdam Airport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *