Amex komt met urenrestrictie voor alle Centurion Lounges1 min leestijd

Een impressie van de ingang van de lounge in Londen (Bron: American Express)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

American Express (Amex) heeft wereldwijd een aantal Centurion Lounges. Platinum en Centurion leden kunnen deze lounges gratis bezoeken. Deze lounges bevinden zich bijvoorbeeld in Miami, Las Vegas en Hong Kong.

Amex komt met urenrestrictie voor alle Centurion Lounges

Omdat de lounges vaak overvol zijn, heeft Amex in het verleden al een aantal maatregelen genomen. Zo is het aantal gasten dat je mee mocht brengen in 2017 omlaag gebracht naar twee. Vanaf oktober 2017 was het ook niet meer mogelijk om toegang te kopen voor de Centurion Lounges als je een andere Amex kaart had.

Vanaf 22 maart 2019 is het alleen nog mogelijk om de lounge te bezoeken als je vanaf een luchthaven vertrekt. Daarnaast kun je maximaal 3 uur voordat je vlucht vertrekt plaatsnemen in de lounge. Kom je eerder dan deze drie uur, dan zal de toegang geweigerd worden.

Deze nieuwe restrictie geldt niet voor Centurion leden. Deze leden hebben altijd toegang tot de lounge, ongeacht de vertrektijd van de vlucht. De hiervoor genoemde restricties gelden dus alleen voor Platinum leden, gezien het voor andere kaarten niet meer mogelijk is om toegang te kopen.

Amex Centurion Lounge
Amex Centurion Lounge

Reis je daarnaast met een kind van twee jaar of jonger, dan zal deze niet meetellen in het aantal gasten. Een ouder of verzorger moet wel aanwezig zijn en er moet een boarding pass zijn voor het kind of een bewijs dat deze twee jaar of jonger is (een paspoort bijvoorbeeld).

In London zal ook een Centurion Lounge geopend worden. Het is de bedoeling dat deze lounge opent in 2019 en zal zich bevinden in Terminal 3 van London Heathrow. In 2020 zal er ook een lounge openen op Charlotte Douglas in de Verenigde Staten. In dit artikel op InsideFlyer kun je daar meer over lezen.

Afbeelding ©American Express

Reacties

  1. M. Hoksbergen zegt

    Was vorige week bij de Centurion Lounge in Dallas (DFW) waar door middel van borden was aangegeven dat je inderdaad alleen binnen 3 uur voor vertrek wordt toegelaten. Op dat moment duurde het nog ruim 4 uur voor mijn vlucht zou vertrekken (tijdens een drukke vrijdagmiddag). Bij de balie deed men echter in het geheel niet moeilijk en kon ik (met platinum kaart) gewoon naar binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *