Update KLM Premium Comfort & World Business Class: ombouw Boeing 777 vloot2 min leestijd

KLM introduceert nieuwe World Business Class-stoelen in de B777-300/200

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

KLM heeft vorig jaar haar nieuwe Premium Comfort cabine geïntroduceerd in de Boeing 787 Dreamliner toestellen. Deze cabine is nu beschikbaar in alle Boeing 787-9 en B787-10 toestellen. Op dit moment worden de Boeing 777-300ER toestellen voorzien van de nieuwe Premium Comfort en World Business Class cabines.

Premium Comfort update: Boeing 777-200ER & 777-300ER

In de nieuwe Premium Comfort cabine hebben passagiers meer comfort ten opzichte van passagiers in Economy Class. De stoelen zijn ruimer en er is meer beenruimte. Ook is er een aparte voetsteun en kunnen de stoelen verder naar achteren versteld worden. Tevens is er een entertainmentsysteem met een groter scherm en een noise canceling hoofdtelefoon aanwezig. Passagiers krijgen ook een speciaal menu en kunnen kiezen uit een uitgebreidere drankselectie. Premium Comfort passagiers ontvangen ook een een amenity kit.

Met een vlucht in de Premium economy cabine kun je natuurlijk ook XP verzamelen in het Flying Blue loyaliteitsprogramma. In dit artikel op InsideFlyer kun je alle informatie hierover vinden.

Nieuwe World Business Class aan boord

In de nieuwe World Business Class zijn er Jamco Venture stoelen te vinden die gebaseerd zijn op de variant die in de Boeing 787 Dreamliners staat. Alle passagiers in de Business Class hebben in de nieuwe cabine ook direct toegang tot het gangpad. De stoelen zijn ook voorzien van een schuifdeur voor extra privacy.

In de Boeing 777-300ER toestellen die voorzien zijn van de nieuwe cabines staan 35 stoelen in World Business Class, 24 in Premium Comfort en 322 in Economy Class. Tevens zijn er 56 stoelen in de Economy Class cabine beschikbaar als Economy Comfort. In totaal kunnen er per vlucht maximaal 381 passagiers mee. Dat zijn er 27 minder dan in de toestellen die nog niet zijn omgebouwd.

KLM introduceert nieuwe World Business Class-stoelen in de B777-300/200

Voortgang ombouw Boeing 777-200ER en Boeing 777-300ER toestellen

Op dit zijn er vier toestellen voorzien van de nieuwe Premium Comfort en World Business Class toestellen. Dat zijn de Boeing 777-300ER toestellen met registraties PH-BVA (sinds 23 juni 2023), PH-BVB (sinds 11 augustus), PH-BVC (sinds 31 augustus) en PH-BVD (sinds 16 september 2023). KLM is op dit moment de PH-BVF aan het voorzien van beide cabines op Amsterdam Airport Schiphol.

Vlieg je met een toestel dat een andere registratie heeft, dan is het toestel nog niet voorzien van de nieuwe cabines. Na de Boeing 777-300ER toestellen is het de beurt aan de kleinere Boeing 777-200ER toestellen. De Airbus A330 toestellen worden niet voorzien van de Premium Comfort cabine en ook niet van de nieuwe World Business Class.

Dit is ‘m: De nieuwe KLM Premium Comfort

Afbeeldingen ©KLM

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Bij bijna alle artikelen over KLM krijgen we dezelfde foto voorgeschoteld van een gozer die met verbazing en opluchting reageert als hij na uren wachten eindelijk een glaasje WBC water krijgt aangeboden.

    Je zou toch denken dat er misschien ergens een andere foto te vinden is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *