United Airlines vernieuwt app

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Gebruik van apps is al niet meer weg te denken uit de commerciële luchtvaart. Waar ben je zonder actuele vluchtupdates, live bagagetracking en niet te vergeten een digitaal ticket? Juist, elke airline heeft zijn eigen app en probeert daarmee de loef af te steken bij concurrenten. United Airlines komt nu met een nieuwe app voorzien van een frisse vorming en nieuwe functies.

Reimagined

Volgens United is de app volledig ‘reimagined’. Ruim een jaar werd er door een team gewerkt aan de nieuwe app van United Airlines. Deze grote update heeft naast een verbeterde vormgeving diverse nieuwe functionaliteiten. Ook is er meer inspiratie content toegevoegd die meer is afgestemd op de gebruiker. 

De grootste vernieuwingen zijn:

  • Een menubalk onder in het scherm is permanent aanwezig. Je kunt zo snel navigeren naar de vluchtstatus van je eerstvolgende vlucht en je andere toekomstige vluchten bekijken.
  • Een speciale tab voor je toekomstige reizen. Ook beschikbaar vanuit de menubalk. Hier heb je toegang tot bijvoorbeeld je boarding pass. Ook als je met partners binnen Star Alliance vliegt kun je deze gemakkelijk toevoegen.
  • Een inbox waar alle belangrijke berichten over je vluchten in opgeslagen worden. Als je een notificatie hebt gemist, of notificaties uit hebt staan, kun je hier alles teruglezen. 
  • Dynamische boarding informatie die steeds geüpdatet wordt. Bijvoorbeeld wanneer je vlucht vertraagd is of als de gate veranderd is.

Een grote verbetering zijn de updates die je ontvangt tijdens de reis. Over elke stap van de reis wordt je geïnformeerd. Deze updates starten 48 uur voor vertrek. Als je een doorverbinding hebt kun je ook gebruikmaken van ingebouwde plattegronden. United hoopt hiermee de reis aangenamer te maken. 

Vanuit het nieuwe menu in de United app kun je gemakkelijk de belangrijkste info opvragen (Bron: United)
Vanuit het nieuwe menu in de United app kun je gemakkelijk de belangrijkste info opvragen (Bron: United)

Inspiratie

Een andere noviteit is dat United je alvast voorziet van reisinspiratie in het geval dat je nog geen reis hebt geboekt. De content wordt zo goed mogelijk afgestemd op de gebruiker. Zo krijg je een persoonlijk bericht in de app wanneer je een nieuwe level in het frequent flyer programma hebt bereikt. Tot slot zal United je nog herinneren dat je jarig bent. 

De app van United Airlines is beschikbaar voor Android en iOS. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *