Turkish Airlines ontvangt eerste Boeing 737 MAX 9

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines mocht vorige week zijn eerste Boeing 737 MAX 9 ontvangen. Voor de aflevervlucht vanuit de Verenigde Staten was een tussenstop benodigd in Goose Bay en Reykjavik. Dit is de eerste 737 uit een bestelling van in totaal tien toestellen van dit type. De Turkse nationale carrier deed in 2013 een megabestelling bij Boeing en Airbus. De levering van deze toestellen is begonnen in 2018 en zal uiterlijk in 2020 afgerond zijn.

Boeing 737 MAX 9

De nieuwe Boeing 737 MAX 9 van Turkish Airlines is geregistreerd met TC-LYA. Het toestel werd afgemonteerd in Boeing’s fabriek in Renton in de Verenigde Staten. De B737 MAX 9 is de vervanger voor de oudere B737-900 in de vloot. Het nieuwe toestel zal eerst gebruikt gaan worden voor de training van de crew. Dit type toestel is namelijk nieuw in de vloot. De eerste trainingsvluchten worden uitgevoerd tussen Ankara, Istanbul en Izmir.

Routes

Uiteindelijk moet het vliegtuig gaan vliegen op Europa en het Midden-Oosten. Bijvoorbeeld Bishkek, Dublin en Muscat vanaf 31 maart 2019. Basel, Mulhouse en Freiburg vanaf 1 april. Sharm El Skeikh en Marlta vanaf 29 april. Daar komen Birmingham, Tiblisi, Odesa, Kazan, Keulen, Bonn en Thessaloniki later nog bij. Op routes naar Istanbul biedt Turkish Airlines mogelijk het overstapprogramma aangeboden.

Voor meer achtergrond over het aan de grond houden van de 737 MAX in maart 2019, zie: https://insideflyer.nl/europees-luchtruim-gesloten-voor-boeing-737-max/

Reacties

  1. Chris zegt

    Wellicht was een opmerking over de problemen met dit toestel wel op zijn plaats geweest. Nu komt het onvolledig over zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *