Touristanbul – gratis overstapservice van Turkish Airlines in Istanbul2 min leestijd

Topkapi Palace Istanbul

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Turkish Airlines is een maatschappij die in de afgelopen jaren enorm is gegroeid. De stad Istanbul is de grootste hub in het netwerk met passagiersaantallen die ongeveer vergelijkbaar zijn met Schiphol en Frankfurt.

Touristanbul Promo

Reizen met Turkish Airlines betekent dan ook dat een overstap op Istanbul Airport in de meeste gevallen noodzakelijk is. Om dit extra aantrekkelijk te maken, heeft Turkish Airlines de zogenaamde Touristanbul promo. De maatschappij biedt met Touristanbul een gratis overstapservice voor alle Turkish Airlines-passagiers die via Istanbul vliegen. Je moet dan een tussenstop van 6 tot 24 uur hebben.

Het is alleen geldig voor internationale transits, dus een  overstap van/naar een binnenlandse bestemming geldt hierbij niet. Sinds de lancering in 2009 hebben al bijna een kwart miljoen passagiers tijdens hun tussenstop van Istanbul genoten.

Turkish AIrlines A320

Turkish Airlines wil haar passagiers een “geweldige en innovatieve ervaring” bieden, waarbij de typische Turkse gastvrijheid centraal staat. De service is inclusief transfers, toegang tot historische bezienswaardigheden en een selectie gerechten uit de beroemde Turkse keuken.
Zo vangen passagiers een glimp op van de gevarieerde geschiedenis en culturele samensmelting die Istanbul een levendige en charmante stad maken.

Tourschema

Alle passagiers met een internationale transit van Turkish Airlines via Istanbul en een tussenstop van 6 tot 24 uur kunnen van touristanbul gebruikmaken. De tours vertrekken dagelijks vanaf de hoteldesk op Istanbul Atatürk Airport. De tours worden gehouden van:

  • 08.30 tot 11.00 uur
  • 09.00 tot 15.00 uur
  • 09.00 tot 18.00 uur
  • 12.00 tot 18.00 uur
  • 16.00 tot 21.00 uur

Het programma bevat veel bezienswaardigheden, zoals het Topkapıpaleis, de Sultan Ahmet-moskee, de Hagia Sophia, de Grote Bazaar, de Galatatoren, het Dolmabahçe-paleis en nog veel meer.

Galata Tower Istanbul
Galata Tower Istanbul

Op het vliegveld kun je je melden bij de hoteldesk die te vinden is na de paspoort en douane controle. Zorg er voor minimaal 30 minuten van tevoren aanwezig te zijn. Meer informatie over de Touristanbul is te vinden op: https://www.turkishairlines.com/en-nl/flights/fly-different/touristanbul/index.html

Gratis hotel?

Heb je een overstaptijd van meer dan 10 uur (economy class) of meer dan 7 uur (businessclass)? Dan biedt Turkish Airlines tot maximaal twee nachten gratis hotel aan! We hebben hier eerder over geschreven: https://insideflyer.nl/lange-overstap-gratis-hotel/.  Let op: hier zijn wel voorwaarden aan verbonden!

Heb je recht op een gratis hotel? In dat geval geldt de Touristanbul promo niet, maar zul je er zelf op uit moeten trekken.

Wat zijn jullie ervaringen met een lange overstap op Istanbul? Laat het weten hieronder of in het forum!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *