Lufthansa Group bestelt 16 nieuwe toestellen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder deze week maakte Lufthansa Group bekend dat er goedkeuring is verleend voor de aanschaf van zestien nieuwe toestellen. Met de investering is ruim 2,1 miljard euro gemoeid. De toestellen worden uiterlijk in 2022 in fases afgeleverd. Het gaat om twee Boeings voor SWISS en twee voor Lufthansa Cargo. Ook worden er twaalf short en medium haul toestellen van Airbus besteld.

Lufthansa Group

Het voormalige Duitse staatbedrijf is niet alleen bekend van de gelijknamige luchtvaartmaatschappij. Maar ook Austrian Airlines, Eurowings, Brussels Airlines en SWISS horen erbij. In het vrachtvervoer is het bedrijf actief als Lufthansa Cargo. Lufthansa en de aangesloten airlines laten een gezonde passagiersgroei zien en hebben daarom meer capaciteit nodig. Vandaar dat nu het besluit is gekomen om zestien nieuwe toestellen aan te kopen. De toestellen worden gekocht bij het Amerikaanse Boeing en het Franse Airbus.

SWISS en Lufthansa Cargo

Voor SWISS worden twee Boeing 777-300ER long-haul toestellen aangeschaft. Deze toestellen zullen naar verwachting vanaf 2020 ingezet gaan worden. Het plan is nu om deze nieuwe Boeings in te gaan zetten op nieuwe routes. Welke dat precies zijn is nog niet bekend. Twee andere Boeings van het type 777F worden aangekocht voor Lufthansa Cargo. Deze nieuwe moderne toestellen vervangen de huidige MD11 vrachtvliegtuigen.

De nieuwe aankopen zullen bijdragen aan een verminderde belasting van het milieu. Bijvoorbeeld door  verlaging van de CO2-uitstoot en de geluidsoverlast. Uiteindelijk zal Lufthansa daarmee ook kosten kunnen besparen. Het lijkt erop dat Lufthansa de recente passagiersgroei direct wil verzilveren voor een uitbereiding van de vloot om verdere groei mogelijk te maken.

Lufthansa MD-11 Cargo (Bron: Lufthansa Group)
Lufthansa MD-11 Cargo (Bron: Lufthansa Group)

Twaalf extra toestellen

Naast deze aankopen komen er nog tot twaalf extra short en medium haul toestellen bij. Het gaat namelijk om het type A320neo/A320ceo van Airbus. Zodra deze toestellen afgeleverd worden zullen ze oudere vliegtuigen gaan vervangen. Mogelijk worden de toestellen ingezet bij diverse airlines binnen de Lufthansa Group. Sommige van de nieuwe toestellen zijn gepland dit jaar al afgeleverd te worden. Ze worden dan ook al snel in het vluchtschema verwacht.

(Bron: Lufthansa Group)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *