Transavia wil snel weer terug naar ‘normaal’

Je complete vakantie boek je voortaan bij Transavia Holidays

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Voor airlines valt de pandemie zwaar. In sommige periodes was het aantal vluchten zelfs met meer dan 90% afgenomen. Logisch dat maatschappijen weer snel terug willen naar ‘normaal’. Het lijkt gelukkig langzaam de goede richting op te gaan. Wizz Air timmert aan de weg, maar Transavia wil in de zelfs zomer alweer op 80% van de originele capaciteit zitten.

Dienstregeling

Het maken van een dienstregeling die zo goed mogelijk aansluit op de marktvraag en de capaciteit en flexibiliteit van de vloot is in een normale situatie al uitdagend genoeg. Gedurende pandemie is het voor netwerkplanners helemaal een puzzel om de beperkte vraag die er is zo goed mogelijk te bedienen. Voor veel airlines betekende dat echter in sommige periodes zelfs geen vluchten. Zo heeft ook Transavia een tijdje helemaal niet gevlogen. Terwijl bijvoorbeeld KLM nog wel (vracht)vluchten bleef uitvoeren.

Zomer 2021

In een interview met de website Routesonline stellen network planning managers Oliver Newton en Niek de Rijk de komende zomer zo veel mogelijk Europese bestemmingen aan te willen bieden, maar wel met een lagere frequentie dan normaal. Op dit moment werkt Transavia aan routes voor de periode mei-juni, op basis van marktvraag en de actuele reisrestricties. Tot kort van tevoren kunnen reisschema’s echter nog aangepast worden.

Transavia stelt tegenover Routesonline de verwachting te hebben in het derde kwartaal van dit jaar zo’n 80% van de capaciteit van dezelfde periode in 2019 aan te kunnen bieden. Tegen de tijd van de winterdienstregeling 2021-2022 moet dat zelfs oplopen tot 90-100%. Pas in 2023 denkt de airline aan een groei ten opzichte van 2019.

Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)
Boeing 737 toestellen van Transavia op de luchthaven (Bron: Transavia)

Bestemmingen

Op dit moment is het netwerk van bestemmingen bij Transavia nog relatief onvoorspelbaar. Dat geldt natuurlijk evengoed voor andere airlines. De low cost carrier stelt tegenover InsideFlyer op dit moment geen actueel overzicht van bestemmingen te kunnen overleggen gezien de steeds veranderende reisrestricties. Het meest actuele aanbod is op de website te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *