Transavia naar twee bestemmingen in IJsland + Actie

Boeing 737 van Transavia (Bron: Air France - KLM)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Eerder maakte Transavia al bekend in het zomerseizoen vanaf Schiphol een directe verbinding naar Reykjavik aan te gaan bieden. Vanaf eind deze maand komt daar een nieuwe bestemming in IJsland bij. De noordelijk gelegen stad Akureyri zal namelijk zowel vanaf Rotterdam – The Hague Airport als Schiphol aangevlogen worden.

IJsland

WOW Air was een van de maatschappijen die vluchten van en naar IJsland aanbood. Doordat de maatschappij alle vluchten heeft gestaakt in maart dit jaar kwam er ruimte voor andere airlines. Transavia biedt daarom nu naast Reykjavik ook Akureyri aan. Respectievelijk vanaf Amsterdam en Parijs, en Amsterdam en Rotterdam – The Hague Airport.

IJsland is een prima bestemming voor een actieve trip (Bron: Transavia)
IJsland is een prima bestemming voor bijvoorbeeld een actieve trip (Bron: Transavia)

Reykjavik

Vanaf Amsterdam vlieg je in zo’n drie uur naar de IJslandse hoofdstad. De bestemming is zowel in de winter als in de zomer aangenaam qua temperatuur. In de winter ligt de temperatuur rond het vriespunten, in de zomer is het zo’n 15 graden. Alhoewel het de grootste stad van het land is, wonen er nog geen 130.000 inwoners. Vanaf 5 juli biedt Transavia op maandag, woensdag en vrijdag vluchten aan van Schiphol naar Reykjavik. Prijs is vanaf 45 euro per enkele reis. De prijs van een retour kan overigens flink oplopen. Transavia zet voor deze route de Boeing 737-800 in. Op deze toestellen installeerde de airline een tijdje terug nieuwe winglets.

De nieuwe winglets op de B737-800 van Transavia (Bron: Transavia/Fokker)
De nieuwe winglets op de B737-800 van Transavia (Bron: Transavia/Fokker)

Akureyri

Een nieuwe bestemming in IJsland is Akureyri. Deze stad is een nog wat minder bekend. De bestemming heeft volgens Transavia echter genoeg te bieden. Zo reis je bijvoorbeeld via de fjorden en lavastranden naar de warmwaterbronnen van Mývatn, de Dettifoss waterval, de Askja vulkaan in het nationale park Vatnajökull en kun je walvissen en papegaaiduikers spotten. Vanaf 27 mei tot en met 9 september vliegt Transavia wekelijks naar Akureyri. Je vertrekt iedere maandag vanaf Rotterdam The Hague Airport. De prijzen liggen overigens een stuk hoger dan Reykjavik, namelijk vanaf 125 euro per enkele reis.

Gratis Walvissafari

Om de nieuwe bestemming in IJsland te vieren heeft de maatschappij in samenwerking met Voigt Travel een actie. Bij boeking van een camperreis naar Akureyri krijg je namelijk een gratis walvissafari cadeau. Normaliter kost dit € 83,50 per persoon. De aanbieding is te boeken via deze website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *