First Class reizen met Transavia Bagage Check-In Service2 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Met alle koffers en tassen naar het vliegveld afreizen kan soms een uitdaging zijn. Heb je geen zin om te sjouwen met zware bagage? Dan heeft Transavia nu een nieuwe service: de Bagage Check-In Service. In samenwerking met PostNL wordt je bagage vooraf bij je thuis opgehaald. Je pikt de bagage weer op van de bagageband op de luchthaven waar je aankomt. De bagage kan vanaf Schiphol ook weer thuisgebracht worden. Deze betaalde service wordt tot eind dit jaar getest.

Bagage Check-In Service

Transavia wil de reizigers meer gemak bieden tijdens hun reis. Door vooraf online in te checken en gebruik te maken van de nieuwe bagageservice kun je een groot deel van de wachttijd op de luchthaven vermijden. Daarnaast hoef je je niet druk te maken om je koffers tijdens het reizen naar de luchthaven.

Deze nieuwe betaalde service zal in twee soorten aangeboden worden. Met de eerste variant wordt je bagage thuis afgehaald, naar de luchthaven gebracht én ingecheckt. De tweede variant doet hetzelfde, maar dan moet je je bagage zelf op het vliegveld nog inchecken. De service moet drie dagen van tevoren aangevraagd worden via internet. De kosten zijn vanaf € 13,75 per koffer. Let erop dat je bagage niet inbegrepen is in je ticket. Hiervoor betaal je nog een bedrag bij afhankelijk van het gewicht van je koffer.

Pilot Schiphol

De service zal worden getest op vluchten van Transavia vanaf Schiphol. Na de pilot zal bekeken worden of de service uitgebreid zal worden naar andere luchthavens, zoals Eindhoven en Rotterdam / The Hague Airport. Om dit uit te bereiden moet er natuurlijk wel vraag zijn naar deze service. Ook Corendon werkt samen met PostNL om deze service aan te bieden. Corendon biedt deze dienst ook al aan vanaf Eindhoven.

Schiphol werkt al langer samen met PostNL om deze service op de luchthaven aan te kunnen bieden. Vooral reizigers die per openbaar vervoer naar de luchthaven komen lijken gebruik te maken van deze service. Lees meer over deze samenwerking in dit artikel op InsideFlyer.

Toestel Transavia vertrekt vanaf Amsterdam Airport Schiphol (Foto: Transavia)
Toestel van Transavia vertrekt vanaf Amsterdam Airport Schiphol (Foto: Transavia)

Business en First Class

Het is zeker te verwachten dat meer airlines deze of een vergelijkbare service aan gaan bieden aan alle reizigers. Eerder werden vergelijkbare diensten al aangeboden voor Business Clas of First Class passagiers. Nu wordt dit ook beschikbaar voor de ‘gewone’ reiziger. Zo kun je First Class reizen met een low cost airline. Meer hierover lees je op de website van PostNL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *