Kosten besparen tijdens Phoenix tier point run5 min leestijd

kosten besparen

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De grootste kost van mijn tier point run naar Phoenix was natuurlijk het ticket op zich. Daar kon ik niet om heen en daar was weinig af te krijgen. Tenzij ik op andere data was gevlogen, maar dat kwam voor mij niet goed uit. Nu vlieg ik in het hoogseizoen (augustus) heen en weer in first class naar de Westkust van de VS voor een prijs die lager is dan een normaal business class ticket. Maar door lange layover(s) zit ik tijdens deze trip met een aantal onkosten. Dan gaat het voornamelijk om hotelovernachtingen. Ik wilde deze zo goedkoop mogelijk boeken en dus kosten besparen.

Flexibele rates boeken

Een les die ik in het verleden heb geleerd is dat als ik maanden op voorhand boek, dat ik tegenwoordig ALTIJD flexibele tarieven boek. Waarom? Ik boekte in februari mijn tickets, maar de trip is pas in augustus. Op een half jaar tijd kan er ontzettend veel veranderen qua prijzen. Of er kan ineens een promotie opduiken of je besluit om met punten te boeken in plaats van cash te betalen. Of misschien een combinatie van beiden? Er zijn dus talloze mogelijke scenario’s.

Ik zal het jullie duidelijk maken aan de hand van een aantal voorbeelden. In februari heb ik meteen een aantal hotels geboekt. Dit waren de Hilton in Bucharest, de Hilton bij JFK Airport en de Hilton bij Phoenix Airport. Al deze boekingen werden flex geboekt en waren dus zonder kosten te annuleren.

Hilton Bucharest

Ik staarde me aan het begin van het jaar blind op de Diamond status bij Hilton. Ondertussen is die gedrevenheid een stuk minder geworden. Ik ga liever eens lekker eten of een lang weekend ergens naar toe, dan zomaar 30 overnachtingen te “moeten” doen omdat ik persé status wil behalen. Maar dat is een verhaal voor een andere keer.

De Hilton in Bucharest boekte ik in het begin van het jaar voor een rate van ongeveer 158 Euro. Wat ik véél vond voor een gewoon Hilton hotel. Maar goed hij was flex geboekt, dus het kon nog altijd veranderen.

kosten besparen
Hilton Bucharest – originele tarief

De tier point run naar Phoenix vond zijn origine op het forum van Flyertalk en daar raakte ik in contact met twee andere frequent fliers. Eén van hen adviseerde me om een hotel te boeken wat vlak bij het vliegveld ligt. Namelijk het Vienna House hotel. Op het moment van boeken was er een promotie aan de gang. Ik kon er een standaard kamer met kingsize bed boeken voor 72 Euro (inclusief ontbijt). Met andere woorden een besparing van 82 Euro op een overnachting. Niet alleen op de overnachting, ook bespaard op de kosten van een taxirit van en naar het Hilton hotel. Het Vienna House hotel bood namelijk een gratis shuttle dienst aan.

Ok ik heb geen lounge access, maar is dat zo’n ramp? Ik ben er één avond en de volgende ochtend zit ik op m’n luie kont in de Concorde Room op Heathrow. Er zijn ergere dingen in het leven, nietwaar?

Hilton JFK

Iedereen weet dat hotels in New York niet goedkoop zijn. Maar de prijzen voor sommige airport hotels zijn ronduit belachelijk! Kijk naar de prijs voor overnachting in het Hilton hotel bij JFK airport. Iets meer dan 335 Dollar! In België zeggen ze dan: “zijde gij op uwe kop gevallen en blijven botsen?!”.

kosten besparen
Flex rate bij Hilton JFK met gratis annulatie

Gelukkig was ook deze boeking te annuleren en maar goed ook. Het was Sander die me erop wees dat Wyndham een goeie promotie had om goedkoop punten te scoren. Deze punten zou ik later kunnen inzetten voor een “gratis” overnachting bij JFK. Ik had net zo goed het Hilton hotel met punten kunnen boeken natuurlijk. Maar, 60.000 punten voor een airport hotel? Nee bedankt!

Dus zo kwam ik bij Wyndham als alternatief. Ik boekte in Antwerpen 2 aparte nachten aan 52,20 Euro per nacht en verdiende via de promotie 15.000 Wyndham punten. Daarmee boekte ik een overnachting in een Days Inn by Wyndham in NY. Kostprijs nog geen 105 Euro, inclusief gratis ontbijt en shuttle dienst. Kassa! 105 Euro in plaats van 335 Dollar, reken uit je winst.

Hilton Phoenix Airport

Tijdens deze trip zou ik een stop van 24 uur in Phoenix hebben. Ik had het Hilton Phoenix Airport hotel geboekt eerder dit jaar aan een rate van ongeveer 190 Dollar.

kosten besparen
Het originele tarief wat ik boekte

Het loont om via sociale media de verschillende hotelketens in de gaten te houden. Op een gegeven moment was er bij Hilton een zogenaamde Summer Sale. Voor nog geen 82 Dollar kon ik dezelfde kamer boekent, een besparing van ongeveer 110 Dollar.

kosten besparen
Kijk wat een verschil!

Conclusie

De moraal van het hele spelletje, wat wij “frequent reizen” noemen, is dat je constant op je hoede moet zijn. Dan doel ik niet op medereizigers, maar op de prijzen van hotelovernachtingen en vluchten. Iedereen kan een reis boeken en betalen en dan op zijn of haar luie kont gaan zitten.

Ik denk dat ik hier wel duidelijk heb gemaakt dat je na het boeken alsnog geld kan besparen. Ja, het kost wat tijd en moeite. Maar het betaalt zichzelf terug. Het geld wat ik heb bespaard, kan ik gebruiken voor andere dingen.

Wat is jullie grootste besparing ooit geweest tijdens het boeken van een reis? Of hebben jullie misschien nog andere tips om kosten te besparen? Ik hoor het graag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *