Transavia doet goede zaken deze zomer

Toestel van Transavia op de luchthaven van Rotterdam The Hague (Bron: Rotterdam The Hague Airport)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

  • Transavia ziet deze zomer een verdubbeling van het aantal boekingen door de nieuwe reisadviezen
  • Spanje, Griekenland en Italië zijn dit jaar favoriet.
  • Vanaf 8 augustus 2021 zijn reizigers die terugkeren naar Nederland verplicht een negatieve coronatest te kunnen overleggen

De versoepeling van de Europese reisadviezen heeft Transavia geen windeieren gelegd deze zomer. De low cost carrier ziet het aantal passagiers namelijk verdubbelen. Met name Spanje, Griekenland en Italië zijn favoriet. Maar ook Kroatië, Frankrijk en Portugal blijven populair.

Reisadviezen

Tijdens de pandemie bekijkt Transavia periodiek de situatie en past daarop het vluchtaanbod aan. In de praktijk betekent dit dat niet te zeggen is welke bestemmingen op de langere termijn beschikbaar zijn. Door de steeds veranderende reisadviezen was de dochteronderneming van KLM genoodzaakt regelmatig vluchten te annuleren of te wijzigen.

Met de recentelijke aanpassingen van de Europese reisadviezen is er, in ieder geval voorlopig, meer duidelijkheid voor Transavia over wat wel en niet mogelijk is. Reizigers zien dat natuurlijk ook en boeken dan ook massaal hun buitenlandse vakantie. De afgelopen periode zag Transavia dan ook een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van eerder dit jaar.

Dirk Neelis, CFO van Transavia, zei het volgende over de flinke toename van het aantal reizigers bij Transavia:

‘We zagen altijd al een directe toename van boekingen zodra landen van een code oranje naar geel of groen gingen. Dit gaat echter om een verdubbeling van het aantal boekingen ten opzichte van de weken daarvoor. Dit geeft wel aan dat de behoefte bij Nederlanders om op vakantie te gaan en de zon op te zoeken groot is. We hadden voor deze zomer al ingezet op zo’n 85% van onze capaciteit ten opzichte van 2019. Dat blijkt een juiste keuze nu we zien dat vooral in de maanden augustus, september en oktober de vraag weer goed aantrekt. We hebben daarom voldoende stoelen beschikbaar om aan deze toegenomen vraag te voldoen.’

Het er echter op dat de toename van het aantal boekingen nog geen aanleiding is om weer vanuit Groningen te gaan vliegen. De actuele lijst van bestemmingen en vertrekluchthavens bekijk je hier.

Boeing 737 van Transavia aan de gate
Boeing 737 van Transavia aan de gate (Bron: Transavia)

Voorzorgsmaatregelen

Transavia wijst passagiers vooraf uitgebreid op de richtlijnen voor heen- en terugreizen. Deze zijn ook te raadplegen op de overheidssites nederlandwereldwijd.nl en wijsopreis.nl. Hier staat per land exact wat de vereisten zijn voor het reizen. Reizigers doen er goed aan zich grondig voor te bereiden als zij op reis gaan deze periode.

Recentelijk kwam daar de verplichting bij om bij terugkomst in Nederland een negatief resultaat van een coronatest te kunnen overleggen. Dit gaat in op 8 augustus 2021. De kosten zijn voor de reiziger. Dat kan dus flink oplopen voor bijvoorbeeld een gezin met oudere kinderen. Als voorbeeld: in Griekenland is de maximale prijs voor een PCR-test door de overheid vastgesteld op € 60. Een gezin van vier betaalt dan al € 240 voor de PCR-testen. Een antigeen-test is goedkoper, maar ook minder lang geldig. Een herstel- of een vaccinatiebewijs telt ook als coronabewijs. Wie geen coronabewijs heeft riskeert een boete krijgen van € 95. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *