Lufthansa komt met ‘bedden’ in economy class

Lufthansa, Bedden, Economy

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Lufthansa komt vanaf maandag 2 augustus 2021 op een aantal long-haul routes met ‘bedden’ in economy class. De maatschappij introduceerde dit nieuwe product onlangs op hun website.

Lufthansa introduceert ‘bedden’ in economy

Passagiers van Lufthansa hebben vanaf morgen de kans om drie volledige economy class stoelen tot hun beschikking te hebben voor de nachtrust. Dit geldt alleen voor vluchten van meer dan 11 uur. Voor een paar honderd euro meer kun je zo de nacht horizontaal doorbrengen. Net als in business class heb je ook de beschikking over beddengoed. Voor de liggende passagiers is er ook een speciale veiligheidsgordel. Je kunt dit ‘bed’ alleen bij de check-in en aan de gate reserveren en dus niet van te voren. Alleen als er voldoende plaats is kun je de drie stoelen reserveren. Je krijgt dan ook priority boarding. Lufthansa deed eerder al een proef met dit concept. In november 2020 konden passagiers op een vlucht van São Paulo naar Frankfurt namelijk ook al drie stoelen in economy reserveren voor een comfortabelere nachtrust.

Lufthansa, Bedden, Economy

Aangezien passagiers hiermee erg tevreden waren heeft de maatschappij besloten dit concept voortaan aan te bieden op alle vluchten van meer dan 11 uur. Ook Lufthansa zelf pakt dit slim aan aangezien je pas kunt reserveren op de luchthaven. Zo kan de maatschappij toch nog de lege stoelen voor een lagere prijs verkopen. Een bed in economy kost bij Lufthansa op dit moment tussen de € 159,- en € 229,- wat een redelijke prijs is. Lufthansa is trouwens niet de eerste luchtvaartmaatschappij die een dergelijk bed aanbiedt in economy class. Air New Zealand biedt al jaren de Skycouch aan wat eigenlijk bijna op hetzelfde neer komt. Deze kun je in tegenstelling tot bij Lufthansa wel van te voren reserveren. De Skycouch is wel een stukje duurder maar biedt ook wat meer ruimte.

Bron- en beeldmateriaal: Lufthansa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *