Tot 10% korting bij Etihad met American Express2 min leestijd

Boeing 787 Dreamliner van Etihad stijgt op (Bron: Etihad)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Etihad biedt tijdelijk tot 10% korting op vluchten die betaald zijn met een American Express kaart. Je dient hiervoor via een speciale website te boeken. De aanbieding is nog het gehele jaar geldig en de korting is mogelijk op alle reisklassen. Zeker als je een Business of First Class ticket boekt kan dit flink wat euro’s schelen op de reissom.

American Express korting bij Etihad

Creditcardmaatschappij American Express is geen vreemde voor Etihad. Al langere tijd is het bijvoorbeeld mogelijk om in sommige landen American Express Membership Rewards® punten om te zetten in Etihad Guest Miles, het loyalty programma van de airline uit Abi Dhabi. Deze Miles kun je dan weer besteden aan onder meer vluchten en upgrades.

Met de huidige American Express promotie krijg je tot 10% korting op je vluchten geboekt bij Etihad. Je dient uiteraard met je American Express kaart te boeken. Zowel Nederlandse als Belgische kaarten komen in aanmerking voor de korting. Let op dat de korting ‘tot’ 10% is, afhankelijk van de route en reisdatum. Om de korting te krijgen dien je via deze website te boeken. De vluchten die in aanmerking komen voor de korting worden gemarkeerd met ‘Offer’.

Deze promotie met Amex korting bij Etihad is geldig voor boekingen tot 31 december 2022. Je hebt dus nog ruim te tijd om te boeken en de prijzen te vergelijken.

Business Class product aan boord van Etihad (Bron: Etihad)
Business Class product aan boord van Etihad (Bron: Etihad)

Beperkende voorwaarden

Zoals altijd bij dit soort acties zijn er wel wat kleine lettertjes waar je rekening mee dient te houden. Zo is de American Express promotie niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen en acties. Het gaat dus om de normale tarieven. De korting is alleen geldig bij het boeken van een enkele reis of retour. Multi-city boekingen of boekingen met een stopover zijn namelijk niet toegestaan. De maximale korting van 10% geldt op de base fare en niet op belastingen en bijkomende kosten.

Reacties

 1. Sander zegt

  Sinds wanneer is het dan mogelijk om AMEX Membership Rewards om te zetten naar Etihad Guest? Ik heb deze mogelijkheid nooit eerder gezien (en zie het ook nu niet)

  • Christian zegt

   Hoi Sander, bedankt voor je reactie. Ik zie dat dit in bepaalde landen wel kan. Maar het omwisselen van MR in miles van Etihad Guest lijkt in Nederland inderdaad (nog) niet mogelijk te zijn. Ik heb het artikel iets verduidelijkt. En zal bij mijn contacten bij American Express eens navragen hoe dit zit.

   • Sander zegt

    Hi Christian, ja zou fijn zijn als je daar contacten hebt en eens na kan vragen.

    Aantal partners in Nederland is echt héél laag vergeleken met andere landen. Daarnaast blijft wel een frustratie het verschil in transfer ratios wat je vrij pijnlijk kunt zien op bijvoorbeeld de pagina van Emirates (ook dat is NL afwezig btw). De verschillen zijn enorm terwijl en pijnlijk genoeg de ratios nog het slechts op plekken waar de kaart het duurst is: https://www.emirates.com/nl/english/skywards/partners/amex/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *