Tijdelijke looproutes op Schiphol vanwege nieuwe Terminal

Schiphol nieuwe looproutes

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Schiphol is momenteel bezig met de ontwikkeling van een nieuwe terminal. Tijdens de bouw van deze terminal kunnen Schengen-passagiers gebruik maken van een tijdelijke route. Deze tijdelijke route komt tussen de A- en B-pier (A/B-link) en tussen de B- en C-pier (B/C-link). Deze tijdelijke looproutes blijven in gebruik tot de nieuwe terminal gereed is.

Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de terminal in juni klaar was, maar dit is uitgesteld vanwege het Coronavirus. Er worden momenteel verschillende scenario’s uitgewerkt voor deze nieuwe terminal op Schiphol.

Tijdelijke looproutes Schiphol

Deze A/B-link en de B/C-link bestaan uit prefab modules van elk rond de 250 ton. Deze worden in de nacht geplaatst zodat het vliegverkeer hier zo min mogelijk last van heeft. Deze modules worden namelijk voor een deel over het vliegveld gereden.

In totaal bestaan de A/B link uit 9 onderdelen en is 250 meter lang. De B/C link heeft één onderdeel minder, maar is wel 20 meter langer dan de A-B link. Op dit moment zijn alle modules voor de B/C link geïnstalleerd. De laatste module voor de A/B link zal voor het einde van het jaar geplaatst worden.

Innovaties op de luchthaven

Schiphol neemt nu ook de tijd om een aantal innovaties te implementeren. Bij de veiligheidscontrole is nu een digitale hulp aanwezig. Deze geeft je met een animatie en een gesproken boodschap informatie over het proces en welke plek beschikbaar is.

Ook zijn er slimme camera’s geïnstalleerd op de H-pier en enkele D- en E-pier gates. Deze geven inzicht in het omdraaiproces zodat de luchthaven en partners kunnen kijken waar zij dit proces kunnen verbeteren.

Voor de kantoren op Schiphol is de luchthaven ook bezig met innovaties. Zo wordt er momenteel gekeken naar het energieverbruik en de drukte in de gebouwen. Aan de hand daarvan kan het energieverbruik verlaagd worden. Uiteraard wordt er momenteel ook gekeken naar de maatregelen omtrent het Coronavirus.

Op Schiphol zijn momenteel nog veel meer projecten. Een aantal daarvan worden versneld uitgevoerd of juist verplaatst naar de toekomst. Meer informatie over alle projecten kun je hier vinden op de website van de luchtvaartmaatschappij.

Schiphol innovatie

Afbeeldingen ©Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *