The Hoxton Amsterdam

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

The Hoxton was voor mij een hotel dat ik tot kort geleden niet kende, maar omdat er de komende tijd 12 (!) nieuwe hotels openen in Amsterdam de komende tijd, wordt er online veel geschreven over deze hotels en krijgt ook The Hoxton de nodige publiciteit. Ongeveer 2 weken voor de officiele opening van het hotel gaf dit hotel 100 gratis overnachtingen weg en ook nog 500 andere prijzen. Ik had het geluk om één van de 100 overnachtigen te winnen.

IMG_3052
Aankomst en Check-in

Het hotel is gelegen aan de Herengracht op ongeveer 10 minuten lopen vanaf de Dam of het Spui en is daarmee goed bereikbaar – zo ongeveer achter het nieuwe W Hotel. Buiten hing een grote vlag waardoor het goed zichtbaar was waar ik moest zijn. Bij binnenkomst was het even onduidelijk waar ik naar toe moest; omdat je of een trap naar boven kunt gaan of links af de lobby in (waar ik moest zijn). De receptie zit een beetje verstopt en ik moest even goed kijken waar ik moest zijn. Het was namelijk ook redelijk druk in het hotel, omdat er een paar evenementen plaats vonden.

Ik werd gelijk geholpen bij het inchecken en aangezien ik redelijk vroeg aanwezig was ging ik er vanuit dat ik nog even moest wachten, maar ik kon gelijk door naar mijn kamer. Hoewel de mevrouw die me had ingechecked erg vriendelijk was ontving ik geen informatie over het hotel. Helemaal niets! Ik kreeg allen een kamersleutel en de informatie: ‘de lift is daar links achter’. Het is natuurlijk een detai,l maar voor een gloednieuw hotel lijkt het me handig om je eerste gasten te informeren over wat dit nu juist een leuk hotel maakt.

IMG_3101

Kamer

Mijn kamer was kamer 308. Ik had een standaard kamer gewonnen en ik verwachte dan ook een gewone ‘kleine’ kamer, maar tot mijn verbazing had ik een ‘Canal Room’ gekregen die wel drie keer zo groot was als een standaard kamer met een geweldig uitzicht over de grachten. De kamer voelde modern en warm aan zonder dat het een super strak design had. De foto’s spreken hier voor zichzelf!

IMG_3037

IMG_3040

IMG_3038
Het Hoxton zet zichzelf in de markt als een ”anti” hotel dus dat betekend dat ze willen dat de gast (in tegenstelling tot andere hotels) zich om niets zorgen hoeft te maken. Dus naast gratis wifi is het (basic) ontbijt, minibar (met 2 flesjes water en een pak melk) en 1 uur gratis telefoneren allemaal inclusief.

Uiteindelijk bleef ik 2 nachten slapen in het hotel en de eerste nacht heb ik helaas geen oog dicht gedaan omdat een man op straat om 03.00 uur in de ochtend I will always love you begon te zingen en het hele hotel lekker mee mocht genieten van dit concert. De tweede nacht hoorde ik gelukkig helemaal niets en heb ik heerlijk geslapen! Misschien stond er de eerste nacht nog nog ergens een raam open?

Faciliteiten

Het hotel bied geen Gym aan, maar er worden wel vrijwel elke dag activiteiten georganiseerd en op een flyer zag ik bijvoorbeeld dat de Vondelgym (van Arie Boomsma) langs kwam, en dat er op een andere dag weer een mogelijkheid was om mee te doen aan een yoga les. En wie heeft er ook een gym nodig als je lekker kunt gaan joggen langs de Amsterdamse grachten?

IMG_3098

Het restaurant in het hotel heet Lotti’s en is in (voornamelijk) Italiaanse stijl. Ik heb hier alleen een (a la carte, dus niet inclusief in de prijs) ontbijt gegeten, dat erg lekker was en ook nog eens prima betaalbaar!

 

Naast het restaurant bevind zich een bar en een ruim aantal zitplekken en ook op een hoger gelegen etage is er de mogelijkheid om te zitten – met de gratis wifi is het een leuke plek om te werken!

IMG_3094

Conclusie

The Hoxton Amsterdam is visueel een erg mooi hotel met veel potentie. Er gingen dan nog wel een aantal dingen mis (zo werkte de pinautomaat niet en was de service een beetje langzaam) maar dat zijn allemaal dingen waarvan ik denk dat het de komende weken wel opgelost zal zijn – het hotel is natuurlijk nog maar net open.

Per saldo is The Hoxton een mooie aanwinst voor Amsterdam en ik heb hier een fijn verblijf gehad, en zou dit hotel aan iedereen aanraden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *