Thai Airways overweegt Airbus A380 weer in te zetten2 min leestijd

Airbus A380 Thai Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vanwege gebrek aan capaciteit denkt Thai Airways erover na om na ruim twee jaar de Airbus A380 toestellen weer in te zetten. De maatschappij maakte vorig jaar nog bekend deze toestellen voorgoed met pensioen te willen sturen.

Thai Airways wil A380 weer inzetten

CCO Korakot Chatasingha maakte afgelopen week bekend plannen te hebben om een deel van  de Airbus A380 toestellen weer in te zetten. Voor de uitbraak van de pandemie vloog de Thaise maatschappij met in totaal zes A380 toestellen. Toen de vraag naar vliegtickets tijdens de pandemie behoorlijk afnam besloot Thai Airways twee van deze A380 toestellen te koop te zetten. De andere vier toestellen zijn ondertussen al geleased. Aangezien de A380 tegenwoordig niet bepaald populair meer is heeft Thai Airways tot op de dag van vandaag nog steeds geen koper gevonden.

Thai Airways A380 business class cabine
Na ruim twee jaar overweegt Thai Airways de A380 weer in te zetten. (Foto: InsideFlyer)

Nu de vraag naar vliegtickets weer behoorlijk aan het toe nemen is kampt ook Thai Airways met capaciteitsproblemen. Hierdoor overweegt de maatschappij de twee A380 toestellen weer in te zetten. Op welke route deze toestellen weer zullen worden ingezet is vooralsnog onbekend. Voor de pandemie vloog Thai Airways met dit type toestel o.a. op Parijs-Charles de Gaulle en Frankfurt. Van deze laatste kun je hier een review lezen. Meer toestellen in de vloot is bij Thai Airways meer dan welkom aangezien de maatschappij de afgelopen jaren afscheid heeft genomen van veel wide body’s. Denk hierbij aan de Boeing 747. de Airbus A340 en een deel van de Airbus A330 toestellen.

First class

In de A380 toestellen van Thai Airways is naast economy en business class ook first class aanwezig. Of deze first class ook daadwerkelijk zal worden gebruikt is vooralsnog onbekend. Vorig jaar werd namelijk bekend dat het einde van first class bij Thai Airways bijna in zicht zou zijn. Thai Airways heeft nog wel 3 Boeing 777-300Er’s besteld en die beschikken ook over first class. Maar het is nog maar de vraag of deze ooit zullen worden geleverd.

Uitgelichte afbeelding: InsideFlyer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *