SWISS met nieuwe Airbus A320neo naar Amsterdam

Eerste Airbus A320neo van SWISS (Bron: Airbus / SWISS)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Afgelopen week mocht SWISS haar eerste Airbus A320neo in ontvangst nemen. Het short haul toestel zal onder andere ingezet worden op de route Zürich – Amsterdam. Dat grote broer Lufthansa al sinds 2016 met dit type vliegt mag de pret niet drukken. De nieuwe A320 zal in ieder geval de leeftijd van de vloot flink omlaag brengen.

SWISS Vloot

De Zwitserse nationale airline is onderdeel van de Lufthansa Group, waar bijvoorbeeld ook Brussels Airlines en Austrian Airlines onder vallen. SWISS vliegt vanuit de hub in Zürich naar een groot aantal internationale en intercontinentale bestemmingen. Met uitzondering van twaalf ‘Triple sevens’, bestaat de vloot volledig uit Airbus toestellen. De airline is nog een van de weinigen die met de viermotorige A340 vliegt. Alhoewel de toestellen redelijk op leeftijd zijn werden ze recentelijk nog voorzien van een gloednieuwe cabine.

De nieuwe First Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)
De nieuwe First Class cabine in de SWISS Airbus A340 (Bron: SWISS)

Airbus A320neo

Afgelopen week mocht SWISS de eerste Airbus A320neo ontvangen. Het vliegtuig kreeg de registratie HB-JDA. De komende jaren moeten er nog 24 stuks volgen. Het grootste verschil met het vorige type, de A320ceo, is het verlaagde brandstofverbruik. Dit is te danken aan nieuwe technieken die zijn toegepast op bijvoorbeeld de vleugel en motoren. Daardoor is ook het bereik van de neo groter dan de ceo. Afhankelijk van de configuratie kan er in het nieuwe toestel ook meer passagiers vervoerd worden. Reizigers waarderen vooral de grotere bagagevakken. Het comfort is ook verbeterd als het gaat om cabinedruk, ambient lighting en een stillere cabine in het algemeen.

SWISS heeft de nieuwe A320neo geconfigureerd in een cabine met twee klassen. Namelijk Economy en Business Class. De 180 stoelen zijn verdeeld over 160 in Economy en 20 in Business Class.

Deze diashow vereist JavaScript.

Schiphol

SWISS maakt via een schemawijziging bekend de nieuwe A320neo in te gaan zetten op diverse Europese bestemmingen vanuit Zürich. Een aantal zijn tijdelijk, bijvoorbeeld Brussel en Hamburg tot respectievelijk 27 en 28 maart 2020. Wenen wordt eenmalig aangevlogen op 8 maart en daarna volgens schema vanaf 30 maart. Vanaf 29 maart wordt de A320neo ook ingezet op Kopenhagen, Rome en Stockholm. Vanaf 2 april start de route naar London Heathrow en Parijs CDG. Op 4 april wordt Valencia toegevoegd. En op 9 juni Porto.

Vanaf 29 maart 2020 zal de A320neo ook ingezet worden op de route Zürich – Amsterdam. Hiervoor zet SWISS momenteel nog alleen de A220, A320 en A321 in. Daar komt dan nu de A320neo bij. De A320neo wordt 1-2 per dag ingezet naar Amsterdam. Er zijn echter dagen waarop de A320neo niet ingezet wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *