Surinam Airways vaker naar Amsterdam1 min leestijd

De nieuwe Airbus A340-300 van Surinam Airways (Bron: Surinam Airways op Facebook)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Surinam Airways wil deze zomer vaker tussen Paramaribo en Amsterdam Airport Schiphol gaan vliegen. In het derde kwartaal van dit jaar staan er vier vluchten per week gepland.

Surinam Airways vaker van Paramaribo naar Amsterdam

Luchtvaartmaatschappij Suriname Airways voegt een extra wekelijkse vlucht toe op de route van Paramaribo naar Amsterdam. Deze extra vlucht vertrekt elke donderdag. Het schema ziet er tussen 1 juli en 26 augustus 2023 als volgt uit:

  • PY993 vertrekt om 10.20 uur uit Amsterdam (AMS) en komt om 14.50 uur lokale tijd aan in Paramaribo (PBM)
  • PY994 vertrekt om 17.20 uur lokale tijd uit Paramaribo en komt de volgende dag om 07.20 uur aan in Amsterdam

Op dit moment staat er op de route een Airbus A330-200 gepland. Dit toestel wordt geleased van Airhub Airlines en vloog voorheen voor KLM. Het toestel draagt nog steeds de kleuren van KLM, maar de naam is onzichtbaar gemaakt.

De nieuwe Airbus A340-300 van Surinam Airways (Bron: Surinam Airways op Facebook)

Surinam Airways heeft ook een eigen long-haul toestel weer aan haar vloot toegevoegd. Dit is een Airbus A340-300 die voorheen voor Air Belgium vloog. Het toestel staat al enige tijd in Suriname maar het heeft nog geen commerciële vluchten uitgevoerd. De bedoeling is dat het toestel ingezet wordt op de route van Paramaribo naar Amsterdam. Dit toestel heeft 32 stoelen in Business Class en 225 in Economy Class.

Vanaf volgend jaar wil KLM ook vaker gaan vliegen naar Suriname. Vanaf de zomerdienstregeling komt er een zevende vlucht per week bij. De luchtvaartmaatschappij vliegt dan ook om woensdag naar Paramaribo. Op de route zet de luchtvaartmaatschappij een Boeing 777-300ER in. In dit toestel vind je straks ook de nieuwste Business Class en de Premium Comfort klasse. De capaciteit ligt tussen de 408 en 381 stoelen, afhankelijk van de nieuwe of oude cabines.

Bron foto’s: Surinam Airways op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *