Strengere bagageregels voor reizen naar of via VS1 min leestijd

Strengere bagageregels voor reizen naar of via VS

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De bagageregels voor de veiligheidscontrole veranderen nog wel eens. Elk land heeft ook weer zijn eigen regels. Onlangs heeft de Transportation Security Administration (TSA) uit de Verenigde Staten de bagageregels verder aangescherpt.

Bagage

Vanaf 30 juni 2018 gelden nieuwe regels voor zowel ruim- als handbagage voor reizen naar en via de Verenigde Staten. Er is bij deze aanscherping van de bagageregels een limiet ingesteld voor producten in poedervorm in de handbagage.

  • Vanaf heden is er een maximum van 350 ml (12 ounces) per verpakking toegestaan. Hierbij kun je denken aan gemalen koffie, bloem, gemalen kruiden, wasmiddel, soep in poedervorm en suiker.
  • Neem je meer dan 350 ml per verpakking mee? Dan moet dit in de ruimbagage. Echter mag de verpakking nog niet zijn geopend. Het moet dus een nieuwe afgesloten verpakking zijn.
  • Uitzonderingen zijn baby melkpoeders, menselijke as en aangekochte taxfree artikelen op het vliegveld.

Strengere bagageregels voor reizen naar of via VS

Controle

In de vertrekhal van het vliegveld is er géén extra controle op de inhoud van de bagage. Bij de gate wordt de handbagage van passagiers die, al dan niet willekeurig, door de Amerikaanse autoriteiten zijn aangemerkt, extra gecontroleerd. Mocht er bij de controle iets gevonden worden wat meer dan 350 ml aan inhoud bevat, of geopend is, dan zijn er twee opties:

  • Optie 1: Ongeopende producten alsnog in het ruim laden. Dit kan echter alleen als er nog voldoende tijd is om dit in het ruim in te laden.
  • Optie 2: Het product weggooien omdat het product geopend is of er is te weinig tijd om het nog in het ruim te laden.

Vlieg je binnenkort met met KLM of Air France? Dan zul je via de website over de nieuwe bagageregels worden geïnformeerd. Op het vliegveld zal je via de Self Service check-in kiosk worden geïnformeerd.

Beeldmateriaal: TSA

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *