De beste Europese steden voor een stedentrip met strand

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Tegenwoordig kun je voor weinig een paar dagen op stedentrip. En niets is fijner als je dan ook direct het strand mee kunt pakken! Maar waar kun je dan het beste heengaan? GoEuro heeft onderzoek gedaan naar de beste stedentrips met strand in Europa. Het zonovergoten Alicante kwam als beste uit de bus, maar er zijn nog zo veel meer mogelijkheden!

Voor het onderzoek heeft GoEuro gekeken naar vijf verschillende factoren; bodem, watertemperatuur, reisgemak en mogelijkheden voor uitgaan en watersport. Voor elk van de onderdelen zijn 20 punten te verdienen, waarbij de maximale score op 100 punten komt. De winnaar, Alicante heeft het bijna allemaal met een score van 98.14 punten.

Voor een stedentrip met strand kun je dus het beste naar Alicante gaan. Naast prachtige stranden biedt de stad talloze mogelijkheden voor watersport en uitgaan. Vanuit de luchthaven ben je in een kleine 20 minuten op het strand! En dan heb je de keuze uit maar liefst drie stranden bekroond met een blauwe vlag voor uitstekende kwaliteit!

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
De tien beste steden in Europa voor een stedentrip met strand.

De tweede en derde plaats worden ingenomen door het Italiaanse Catania (97.71) en het eveneens Spaanse Palma de Mallorca (97.40). Andere steden in de top 10 zijn Barcelona, Split (Kroatië), Palermo, Genua, Alghero, Marseille en Cannes.

In de top 100 komen drie Nederlandse steden voor! Den Haag staat op plek 70 met een score van 80.08, best een hoge score voor een Nederlandse stad. De top 70 wordt namelijk gedomineerd door Mediterrane steden. Er staan in de top 70 slechts 10 steden die zich niet in de Mediterrane regio bevinden, waaronder dus Den Haag.

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
Het bekende strand van Scheveningen tijdens een warme zomerdag!

Den Haag scoort daarbij goed op alle fronten. Vooral als het gaat om het aantal en verscheidenheid aan mogelijkheden voor watersport en uitgaan. En tijdens de warme zomerdagen is de watertemperatuur van de Noordzee uiterst aangenaam om af te koelen. De twee andere Nederlandse steden in de top 100 zijn Zandvoort op plek 97 en Egmond aan Zee op plek 98.

Reisgemak

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
De top zes steden met het meeste reisgemak!

Ben je op zoek naar een stad waar je vanuit de luchthaven snel in het centrum bent? En het strand op loopafstand is? Dan kun je het beste afreizen naar het Duitse Westerland. Vanuit de luchthaven ben je in vier minuten in het centrum, terwijl het strand slechts tien minuten lopen verderop ligt.

Andere steden in de top zes met veel reisgemak zijn allen Mediterrane steden: Puerto del Carmen, Nice, Alicante, Bari en Catania. Een stad die opvalt in de top 10 is het Engelse Brighton. Je bent vanaf de luchthaven in een kleine 20 minuten in het centrum. En het strand is slechts 8 minuten lopen!

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
De top 10 steden met het meeste reisgemak!

Uitgaan

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
De steden met de beste uitgaansmogelijkheden!

Voor een stedentrip met de beste uitgaansmogelijkheden kun je het beste een ticket boeken naar Barcelona. De stad scoort overigens ook hoog in de algemene klassering met een vierde plaats. Barcelona biedt voor ieder wat wils met haar vele culturele hoogtepunten, stranden en uitgaansmogelijkheden.

De steden in de top zes staan allemaal wel bekend om hun uitgaansleven. Op de tweede en derde plek staan Cannes, respectievelijk Rimini. De vierde en vijfde plek worden ingenomen door het welbekende Ibiza en Saint-Tropez. Het iets minder bekende Gallipoli staat op de zesde plek.

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
Ibiza kent een bruisend nachtleven!

Watersport

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
De beste steden voor watersport.

Als je op stedentrip wilt naar een stad met de beste mogelijkheden voor zowel lekker relaxen als avontuur kun je het beste afreizen naar het Italiaanse Palermo. Watersport is hierbij heel breed genomen. Denk hierbij aan surfen, snorkelen, duiken en jetskiën, maar ook een boottocht langs de kust, naar een eiland of een bezoek aan grotten.

Andere steden in de top zes zijn Cannes, Palau, Split, Palma de Mallorca en Alicante.

 

GoEuro, stedentrip, strand, vakantie, Europa
Een kitesurfer leeft zich uit op een van de stranden van Palermo!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *