Shanghai Pudong Airport staat flinke vergroting te wachten2 min leestijd

Shanghai Pudong Airport staat flinke vergroting te wachten

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchtvaart groeit enorm en dat is overal te zien. Hoe in Nederland en andere landen de discussie enorm woedt over de duurzaamheid, vergroten elders ter wereld de vliegvelden zich of komen er nieuwe bij. In China lijkt het ook geen probleem te zijn om de luchtvaart verder te laten groeien. Binnenkort zal namelijk de nieuwe luchthaven in Beijing openen, daarover lees je hier meer. Ook Shanghai barst uit zijn voegen en staat een flinke vergroting te wachten, waar stopt het?

Shanghai Pudong

Shanghai is gelegen in het oosten van China aan de Oost-Chinese zee. Op dit moment kent Shanghai twee luchthavens. De luchthaven Shanghai Hongqiao wordt gebruikt voor voornamelijk binnenlandse Chinese vluchten. Shanghai Pudong Airport in de internationale luchthaven van de stad. Het vliegveld is verbonden via onder andere de supersnelle Maglev trein die je in korte tijd in de richting van de stad brengt. Maar Shanghai Pudong Airport is te klein en dat betekend: verbouwen en uitbreiden.

Shanghai Pudong Airport staat flinke vergroting te wachten

De verbouwing

Wie wel eens naar Shanghai reist en arriveert weet dat er al enige tijd gewerkt wordt aan de vergroting van Shanghai Pudong Airport. Men is namelijk al in december 2015 begonnen met de bouw van de nieuwe terminal S1 & S2. De nieuwe terminals vormen samen de letter H bevinden zich langs de huidige T1 & T2 terminals. De nieuwe terminals hebben 83 vliegtuigslurven en 125 parkeerplaatsen om in- en uit te stappen. Met een bruto vloeroppervlak van 662.000 m2zou het volgens de luchthaven de grootste luchthaven ter wereld zijn.

Shanghai Pudong Airport staat flinke vergroting te wachten

T1, T2 en S1, S2 zijn met elkaar verbonden doormiddel van de metro. Deze rit vanuit T1 of T2 duurt ongeveer drie minuten naar S1 of S2. Alle formaliteiten zullen namelijk nog steeds in T1 en T2 gedaan moeten worden.

SkyTeam partners

De verwachting is dat de luchthaven binnenkort open zal gaan. Delta meldt op haar website dat ze vanaf 23 september zal vertrekken en arriveren vanaf de nieuwe S1 Terminal. Inchecken gebeurt nog steeds in T1. De verdere verwachting is dat China Eastern en andere SkyTeam partners zullen vertrekken vanuit de S1 terminal. De S2 terminal zal waarschijnlijk gebruikt gaan worden door Star Alliance partners, zoals bijvoorbeeld Air China en Lufthansa.

Shanghai Pudong Airport staat flinke vergroting te wachten

Bron & beeldmateriaal: Shanghai Airport Authority, Asia Times, Simple Flying, Business Traveller.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *