September in het teken van pilotenstaking British Airways2 min leestijd

Boeing 777-200 van British Airways

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Het was de laatste periode redelijk rustige met stakingen, zeker ook bij British Airways aangezien dat al een eeuwigheid geleden lijkt dat daar gestaakt is onder de piloten. Echter komt daar binnenkort na een lange tijd dus een einde aan. De piloten hebben al enige tijd onenigheid met de maatschappij en dit zorgt voor aanstaande stakingen in september.

Eis

Er wordt al maanden onderhandelt tussen de bond van piloten (BALPA) en British Airways. De piloten eisen duidelijke afspraken over de winstdeling, uitbetaling in aandelen en een flinke loonsverhoging. British Airways heeft een aanbod gedaan van 11,5% verdeeld over drie jaar. British Airways zegt op haar beurt dat dit een erg ruim en royaal bod is om tegemoet te komen aan de eisen van de piloten. Echter denken de piloten hier anders over.

Impact

British Airways was naar de rechter gestapt toen de bond van piloten had aangekondigd dat men zou gaan staken. De rechter stelde echter vast dat de piloten mochten gaan staken.

September in het teken van pilotenstaking British Airways

BALPA geeft aan dat het British Airways ongeveer 40 miljoen pond per stakingsdag gaat kosten. Aangezien er gekozen is voor drie stakingsdagen, betreft het hier dus al gauw 120 miljoen pond. Zoals het er nu naar uit ziet gaan de piloten staken op 9, 10 en 27 september 2019.

British Airways geeft aan de reisplannen zoveel mogelijk om te gooien, zodat er niet te veel uitvalt. Men is aan het kijken of het mogelijk is dat vluchten overgenomen worden door IAG-partners Aer Lingus, Iberia en Vueling. Ook wordt er gekeken of er een wet-lease kan komen. Echter wordt er verwacht dat er desondanks toch veel geannuleerd zal moeten worden.

Vluchten uitgevoerd door BA Cityflyer, Comair en SUN-AIR zullen niet geannuleerd worden. Gedupeerde reizigers zullen tijdig op de hoogte worden gesteld. Alle up-to-date informatie over de staking kun je op deze pagina van British Airways vinden.

Bron & Beeldmateriaal: British Airways, Aviation Tribune

Reacties

  1. Monique zegt

    Ik ben benieuwd war er gaat gebeuren. Wij vliegen op 28 sept van LAX naar LHR en deze vlucht staat nu in het rood op onze booking page.
    .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *