Schiphol zet verwarming een graadje lager1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol heeft besloten om vanaf vandaag de verwarming in het hoofdgebouw en de terminals een graadje lager te zetten. Schiphol wil namelijk net als vele andere bedrijven minder afhankelijk worden van Russisch gas. Dit terwijl het aantal reizigers weer licht toeneemt.

Graadje kouder op Schiphol

Doordat Schiphol de verwarming een graadje lager zet geeft de luchthaven minder uit aan energie. Het geld dat Schiphol bespaart wordt gedoneerd aan Giro 555 om bij te dragen aan de actie voor Oekraïne. “We vroegen ons af wat we konden doen en hebben dit bedacht”, laat een woordvoerder weten. De verwarming zou in ieder geval in maart en april een graadje lager worden gezet. “De ervaring leert dat er dan nog wordt gestookt en dat we met 1 graad lager dus verschil kunnen maken”. Of dit in de toekomst wordt doorgezet is op dit moment nog onbekend. Dit hangt natuurlijk ook af van de buitentemperatuur.

schiphol vertrekhal
Sinds vandaag is het een graadje kouder op Schiphol.

Verder geeft Schiphol aan dat heel Nederland mee zou moeten dragen om te besparen op energie. Volgens een berekening zouden we met z’n allen ongeveer 6 procent kunnen besparen als iedereen de verwarming een graadje lager zou zetten. Luchtverkeersleiding Nederland zette de verwarming sinds vorige week al een graadje lager. Schiphol werkt sinds een aantal jaar overigens al aan een plan om duurzamer te worden. Zo startte de luchthaven twee jaar geleden al een test voor duurzaam taxiën. Ook KLM en Transavia hebben aangegeven concrete stappen te willen zetten om minder afhankelijk te worden van Russisch gas. Het hoofdkantoor van Transavia is al het duurzaamste van Nederland.

Afbeeldingen: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *