Schiphol verwerkte in oktober ruim 5,8 miljoen passagiers1 min leestijd

schiphol vertrekhal

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Luchthaven Schiphol verwerkte in de maand oktober van dit jaar ruim 5,8 miljoen passagiers. Dit is weer een mooie stijging vergeleken met 12 maanden geleden toen de luchthaven nog 4,9 miljoen passagiers verwerkte. Ook in de maand september van dit jaar verwerkte Schiphol ruim 5,8 miljoen passagiers.

Ruim 5,8 miljoen passagiers via Schiphol

Schiphol verwerkte in de maand september van dit jaar in totaal 5.820.175 passagiers en dat is een stijging van maar liefst 18,5% in vergelijking met oktober 2022. Ook in vergelijking tot voorgaande maanden is er deze keer een stijging te zien. Het aantal vluchtbewegingen steeg in oktober met maar liefst 14,3% in vergelijking met 12 maanden geleden. Ook is er in het goederenvervoer dit keer een stijging te zien van 2,7%. Het vervoerde tonnage vracht is ten opzicht van oktober 2022 gedaald, van 125.358 naar 121.994 We zitten met deze cijfers weer zowat op het niveau van 2019. Een recordmaand is echter nog niet gehaald.

KLM, Schiphol
Schiphol verwerkte in oktober ruim 5,8 miljoen passagiers. (Foto: InideFlyer – Marco)

Alle cijfers kun je bekijken op de website van Schiphol. In het aantal passagiers worden niet-betalende reizigers, baby’s en crew overigens ook meegerekend. De internationale telwijze van luchtvaartverkeer telt overstappende passagiers zowel bij aankomst als bij vertrek.

Goed verloop van de zomer

Schiphol heeft ook in de maand oktober van dit jaar weer meer passagiers verwerkt dan 12 maanden geleden. Dit is wederom weer een mooie mijlpeil voor de luchthavens. We kunnen vaststellen dat het aantal passagiers op Schiphol fors is gestegen in vergelijking met 12 maanden geleden. Aangezien de vraag naar vliegtickets hoog blijft is de verwachting dat dit aantal de komende maanden gestaag zal doorstijgen.

Uitgelichte afbeelding: Schiphol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *