Schiphol test installatie om lucht op platform te zuiveren2 min leestijd

Installatie Schiphol

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Om de arbeidsomstandigheden te verbeteren is Schiphol gestart met een proef om ultrafijnstof op het platform van de luchthaven te verminderen. Eerder begon Schiphol ook al met de installatie van tilhulpen waar de luchthaven nu trouwens mee achterloopt.

Schiphol test installatie om lucht te zuiveren

Tijdens deze proef wordt de lucht gezuiverd door een innovatieve installaties die naast de D-pier is geplaatst. Net als het plaatsen van de tilhulpen maakt het plaatsen van deze installatie ook deel uit van een project om de arbeidsomstandigheden op de luchthaven te verbeteren. De installatie is van Van Wees Innovations. Deze machine laat lucht bewegen zodat ultrafijn stof samenklontert tot grotere deeltjes. Dit wordt dan uiteindelijk gefilterd. Met deze proef gaat Schiphol ook kijken of de installatie in de buitenlucht werkt. Met deze installaties heeft Schiphol tot nu toe al succes gehad. Vorig jaar testte de luchthaven het apparaat namelijk in een brandweerkazerne die grenst aan de start- en landingsbaan.

installatie Schiphol
Schiphol test innovatieve installatie om lucht op het platform te zuiveren. (Foto: Schiphol)

De reductie tijdens deze proef kwam uit op 75%. Dit komt doordat er natuurlijk 24 uur per dag gewerkt wordt op de luchthaven. Bovendien gaan er dan wel eens ramen en duren open waardoor de reductie lager uitkomt. Volgens Patricia Vitalis, Executive Directeur Schiphol Operations, heeft iedereen recht op een gezonde werkplek. “Daarom blijven we ontwikkelen en onderzoeken om de luchtkwaliteit op het platform te verbeteren”, aldus Vitalis. Schiphol is naast deze manier om de luchtkwaliteit te laten verbeteren nog meer bezig met andere initiatieven. De luchthaven werkt namelijk aan het behalen van de eisen die door de Arbeidsinspectie zijn opgesteld. Zo is de luchthaven onlangs bij twee gates nog begonnen met een aangepaste vertrekprocedure.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *