Schiphol opent vernieuwde winkels in Lounge 12 min leestijd

Amsterdam Airport lounge Schiphol verbouwing lounge1b

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Amsterdam Airport Schiphol is sinds 2022 bezig met het vernieuwen van van Lounge 1. Onlangs heeft de luchthaven vier vernieuwde winkels geopend; We love Amsterdam, Finefoods, Let’s Play en Capi: Electronics.

Schiphol Lounge 1 – vier nieuwe winkels

De luchthaven werkt al lange tijd aan de herontwikkeling van Lounge 1. Zo wordt de lounge uitgebreid, het aanbod aan voorzieningen zoals horeca en winkels vergroot en looproutes aangepast.

Deze maand is de grootste winkel van Capi geopend. Reizigers kunnen in deze winkels terecht voor consumentenelektronica, reisaccessoires, persoonlijke verzorging en gadgets.

capielectronics Lounge 1 Amsterdam Airport Schiphol

Retailer World of Delights heeft drie nieuwe winkels geopend, namelijk Finefoods, We love Amsterdam en Let’s Play. Hier kunnen reizigers delicatessen en lekkernijen, leuke Nederlandse souvenirs of het nieuwste speelgoed vinden. Deze retailer heeft ook concepten in Lounge 2 en 3 op de luchthaven.

Binnenkort start de uitbreiding van het Foodcourt. Op de plek van het Paleis komt het All Day Café. Reizigers krijgen hier ook een goed uitzicht op de vliegtuigen. Rond de zomer worden de looproutes aangepast en worden reizigers op een andere manier door de Lounge geleid. Aankomende en vertrekkende reizigers kruisen elkaar dan niet meer.

Drie zones -Welcome/Goodbye, The Cloud & Relax-zone

Het gebied bestaat straks uit drie zones. Aan landzijde komt de Welcome/Goodbye-zone. Hier komen reizigers aan en aan de andere kant kan er afscheid genomen worden van vertrekkende reizigers.

In het midden van de lounge komt The Cloud. De luchthaven heeft hiervoor de Hollandse lucht als inspiratie genomen. In dit gebied kunnen reizigers winkels vinden en een zitgebied aan de achterzijde. De verlichting is aangepast op het moment van de dag.

Aan de luchtzijde komt de Relax-zone. In dit gebied met een moderne uitstraling kunnen reizigers met een kopje koffie en een broodje genieten van het uitzicht op de vliegtuigen. In dit gebied is met name plek voor horeca. Ook is hier de transferzone en Lost & Found-balie te vinden.

Amsterdam Airport lounge Schiphol verbouwing lounge1b

Afbeeldingen ©Schiphol

Reacties

  1. Van Gooiland zegt

    Oh, de luchthaven neemt de Hollandse lucht als inspiratie? Nou nou, tjonge jonge, dat werd tijd.

    Wie al lopend door de luchthaven de fout maakt om naar het plafond te kijken waant zich meteen in een aftandse fabriek uit de sovjettijd. Niks geen inspirerende Hollandse lucht. En als je niet naar boven kijkt maar om je heen, dan waan je je in een aftands en overvol winkelcentrum waar geldklopperij en afzetterij de leidende principes zijn.

    Er is helemaal niks inspirerend aan Schiphol, en met nog meer winkels en horeca zal het er niet beter op worden. Maar goed, als ze nou eens overal de plafonds onder handen nemen, dan is er tenminste iets gewonnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *