Honderdjarig Schiphol krijgt predicaat Koninklijk

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De luchthaven Schiphol is jarig en bestaat dit jaar precies 100 jaar! In het kader van dit jubileum bracht Koning Willem-Alexander gisteren een bezoek aan de luchthaven en kwam niet met lege handen.
De Koning heeft woensdag het predicaat Koninklijk aan Schiphol toegekend. Het predicaat Koninklijk vormt de bekroning van het 100-jarige bestaan van de luchthaven.

Nieuw logo

De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, reikte woensdag het predicaat uit aan de president-directeur van Schiphol, Jos Nijhuis. Schiphol Group mag zich in het vervolg Royal Schiphol Group noemen en krijgt een nieuw logo.

Na de ceremonie onthulde Jos Nijhuis het nieuwe Schiphol logo met daarin een gouden kroontje verwerkt.Schiphol Group mag zich in het vervolg Royal Schiphol Group noemen.

Uitreiking koninklijk predicaat Schiphol

Jos Nijhuis, president-directeur Schiphol Group:

We zijn heel trots dat Schiphol zich vanaf vandaag Koninklijk mag noemen. Het vormt de bekroning van 100 jaar Connecting the Netherlands. Nederlandse pioniers maakten Schiphol groot. Pioniers met lef en visie die geloofden in vernieuwing en vooruitgang. En de komende 100 jaar gaan we daar mee door, mét Koninklijke allure.

Wat is het predicaat Koninklijk?

In Nederland zijn er honderden bedrijven en organisaties die het predicaat koninklijk mogen voeren. Daarvoor moeten ze aan een aantal eisen voldoen. Zo moeten ze minstens honderd jaar bestaan en van onbesproken gedrag zijn.

De Koning kan een vereniging, stichting, instelling of onderneming het recht geven zichzelf Koninklijk te noemen. Bijvoorbeeld als de organisatie van landelijke betekenis is of 100 jaar of langer bestaat. De vereniging, stichting, instelling of onderneming moet aan een aantal voorwaarden voldoen om het predicaat Koninklijk te kunnen krijgen.

Een onderneming moet aan de volgende voorwaarden voldoen om het predicaat Koninklijk te kunnen krijgen:

  • zeer belangrijk zijn in hun vakgebied;
  • minstens 100 jaar bestaan;
  • minstens 100 werknemers in dienst hebben;
  • aantoonbaar stabiel zijn en een goede financiële reputatie hebben;
  • geen onderdeel zijn van een groter concern dat al Koninklijk is;
  • zich als Nederlands bedrijf manifesteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *