Saudia bestelt 105 nieuwe vliegtuigen bij Airbus3 min leestijd

Review Saudia Economy Class | Amsterdam Schiphol | Jeddah Boeing 787-9 Dreamliner

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De nationale maatschappij van Saoedi-Arabië heeft een grote bestelling bij Airbus geplaatst. De Franse vliegtuigbouwer mag namelijk voor Saudia aan de slag met de productie van 105 nieuwe Airbus toestellen van de A320 familie. Een deel van de nieuwe vliegtuigen gaat naar dochteronderneming flyadeal. 

Saudia voorziet groei

De nieuwe bestelling van Saudia komt bovenop een grote bestelling die de SkyTeam maatschappij vorig jaar al deed. Toen ging er een boodschappenlijstje naar Amerika. Boeing is inmiddels aan de slag gegaan met de productie van in totaal 49 Dreamliners. Saudia koos zowel voor de B787-9 als de grotere -10. 

Blijkbaar is dat nog niet genoeg om de groeiplannen van Saudia waar te maken. Deze week maakt de airline dan ook bekend 105 nieuwe vliegtuigen in Frankrijk te hebben besteld. Volgens de maatschappij is het grootste vliegtuigbestelling in de geschiedenis van Saoedi-Arabië.

De nieuwe vliegtuigen zijn trouwens niet alleen voor Saudia zelf. Een deel gaat naar low cost carrier flyadeal, tevens onderdeel van de Saudia Group. Saudia zelf krijgt 54 Airbus A321neo kisten terwijl flyadeal 12 Airbus A320neo en 39 A321neo in de vloot mag verwelkomen.

Benieuwd naar onze ervaringen met Saudia? Check dan de Economy Class review van de Saudia vlucht van Amsterdam naar Jeddah in de Boeing 787-9 Dreamliner. Wist je trouwens dat je op ons YouTube-kanaal nog veel meer reviewsInsideLooks en trip reports kunt bekijken? We posten wekelijks nieuwe video’s, dus volg ons kanaal om geen video te missen!

Amsterdam Airport Schiphol

Saudia vliegt op dit moment ook op Schiphol, maar niet met de Airbus. Er gaat namelijk viermaal per week een Dreamliner vlucht van Amsterdam (AMS) naar Jeddah (JED) en weer terug. De vluchten zijn op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag. KLM vliegt ook tot 6 keer per week op Riyad (RUH), alleen op dinsdag is er geen vlucht. Op deze route zet KLM een Airbus A330 in. Op de terugweg maakt KLM overigens een tussenstop in Dammam (DMM).

Verbinding VluchtnummerVertrektijdAankomst
Amsterdam-Jeddah (Saudia)SV21615.55 uur22.45 uur (lokale tijd)
Jeddah-Amsterdam (Saudia)SV2158.30 uur (lokale tijd)13.35 uur
Amsterdam – Riyad (KLM)KL42515.45 uur22.55 uur (lokale tijd)
Riyad – Dammam – Amsterdam (KLM)KL42323.59 uur (lokale tijd)8.05 uur +1

Saudi Vision 2030

Saoedi-Arabië heeft ambitieuze plannen voor de toekomst. Het land wil in 2030 een capaciteit van 330 miljoen passagiers en 250 bestemmingen bieden. Beleidsmakers zien daarvan het liefst dat 150 miljoen passagiers ook het land zelf aandoen. In tegenstelling tot sommige andere landen legt Saoedi-Arabië de luchtvaart geen strobreed in de weg. 

Bron foto’s: InsideFlyer – Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *