SAS gaat op 31 augustus de Star Alliance verlaten2 min leestijd

SAS, Airbus, A321

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Vandaag is bekend geworden dat luchtvaartmaatschappij Scandinavian Airlines System (SAS) op 31 augustus 2024 uit de Star Alliance zal stappen. Eerder dit jaar werd al bekend dat de Scandinavische maatschappij de alliantie zou verlaten. Het was toen nog niet precies bekend wanneer.

SAS verlaat Star Alliance op 31 augustus 2024

SAS maakte vandaag officieel bekend dat de maatschappij op 31 augustus a.s. de Star Alliance zal verlaten. We voelden dit bericht al een tijdje aankomen maar een exacte datum was nog niet genoemd. In oktober vorig jaar werd bekend dat Air France-KLM in SAS zou investeren. Het gevolg daarvan zou zijn dat de maatschappij uit Star Alliance zou stappen om vervolgens tot SkyTeam toe te treden. De exacte datum dat Star Alliance een lid minder zal tellen is dus nu genoemd. SAS was een van de oprichters van deze alliantie. De maatschappij heeft de laatste zes maanden nauw samengewerkt met zowel Star Alliance als SkyTeam maatschappijen.

InsideDeals – Vanaf €640 retour in Premium Economy naar o.a. Boston & Kaapstad
SAS zal op 31 augustus a.a. de Star Alliance verlaten. Foto: SAS

Op welke datum SAS precies zal toetreden tot SkyTeam is op dit moment nog niet bekend. Wel krijgen EuroBonus Silver leden al vanaf september toegang tot een aantal voordelen zoals het meenemen van meer bagage en priority check-in op vluchten van SkyTeam maatschappijen. Vanaf dan zouden EuroBonus Gold en Diamond leden ook al toegang krijgen tot extra voordelen zoals loungetoegang en priority boarding. EuroBonud leden hebben daarnaast nog tot 8 september de tijd om eventuele missende miles en punten te claimen van Star Alliance partners. Dit geldt dan alleen voor vluchten t/m 31 augustus.

Conclusie

Het heeft even geduurd maar op 31 augustus a.s. zal SAS de Star Alliance verlaten. Kort daarna hebben EuroBonus leden opeens elitevoordelen bij SkyTeam maatschappijen wat redelijk snel is. Het is op dit moment nog even afwachten wanneer SAS precies zal toetreden tot SkyTeam.

Uitgelichte afbeelding:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *