Samenwerking Delta en LATAM weer een stap verder

Toestel van Delta (Bron: Delta)

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Al langere tijd zijn het Amerikaanse Delta en het Zuid-Amerikaanse LATAM voornemens om meer samen te gaan werken. Middels een zogenaamde joint venture zouden o.a. de verbindingen tussen het noorden en zuiden van Amerika verbeteren. Ook voor frequent flyers is dit goed nieuws. Inmiddels zijn diverse landen akkoord gegaan en lijkt de samenwerking weer een stap verder.

Brazilië en Uruguay

Nu de autoriteiten in Brazilië en Uruguay toestemming hebben gegeven de samenwerking tussen Delta en LATAM kan daar de vernieuwde dienstverlening al starten. Nog niet alle landen in het beoogde netwerk zijn akkoord. Zo moet bijvoorbeeld Chili nog akkoord geven. Uiteindelijk willen beide airlines een optimale dekking bieden van zowel het Noordelijke als het Zuidelijke continent Amerika.

Boeing 787-9 Dreamliner van LATAM (Bron: LATAM)
Boeing 787-9 Dreamliner van LATAM (Bron: LATAM)

Frequent flyers Delta en LATAM

Voor frequente reizigers is de samenwerking ook goed nieuws. Door een uitgebreidere codeshare overeenkomst tussen beide maatschappijen vallen nu ook de zusterairlines in het netwerk van beschikbare bestemmingen. Er is nu dus meer keuze. Leden van Delta SkyMiles en LATAM Pass kunnen op alle vluchten in het netwerk nu miles verdienen bij het voorkeursprogramma. Op de luchthavens New York JFK en São Paulo kunnen frequente reizigers gebruikmaken van fasttrack faciliteiten van beide airlines. Ook de loungetoegang is uitgebreid met Delta SkyClubs en LATAM VIP Lounges.

Vlieg je vanuit Nederland dan kun je in de toekomst via de VS gunstiger overstappen naar Zuid-Amerika. Je kunt natuurlijk ook direct vliegen, maar dat is mogelijk duurder. Wat de nieuwe samenwerking voor frequente reizigers daadwerkelijk op zal leveren zal nog moeten blijken natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *