S7 verkoopt Oneworld Sapphire status voor € 217,41 per maand

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

S7 verkoopt Oneworld Sapphire status voor 15.000 Roebel (€ 217,41) per maand. Een interessante mogelijkheid in sommige gevallen, waarmee je geen “statusrun” nodig hebt om van alle voordelen te genieten. In dit artikel kijken we wanneer het interessant is om hier gebruik van te maken.

S7 Gold status (Oneworld Sapphire)

Op de website van S7 Airlines staat onder “Additional Services” dat je Gold status kunt kopen dat maandelijks opzegbaar is. De kosten hiervan bedragen 15.000 Roebel per maand, wat neerkomt op € 217,41. Dat komt neer op ruim € 2600,00 per jaar. Je kunt de tekst op de website van de maatschappij hier vinden. Je moet vervolgens wel de Russische taal selecteren, helaas is de Engelse versie niet beschikbaar. Met Google Translate kun je vervolgens gemakkelijk vertalen. Je ziet dan de volgende tekst:

“De service is geldig voor de betaling van Gold status en is beschikbaar voor elke deelnemer van het programma.

De minimumperiode waarvoor de dienst mogelijk is, is 1 maand.

De kosten van 1 (Een) maand van het gebruik van de status: 15.000 roebels of 30.000 mijl.

De kosten van de dienst worden berekend als de kosten van 1 maand * N maanden op verzoek van de deelnemer.

De kaart die de aanwezigheid van de status bewijst, is virtueel (het wordt weergegeven in het persoonlijke gebied). Een fysieke drager is niet vervaardigd.

De service is niet terugbetaald.”

oneworld sapphire
S7 Business Class

Wanneer is dit interessant?

Vooropgesteld is ruim € 2600,00 voor Oneworld Sapphire status niet interessant om het hele jaar door gebruik van te maken. Toch kan het in sommige gevallen interessant zijn om hier voor een maand gebruik van te maken.

Stel je hebt een goedkoop ticket geboekt in economy met American Airlines met twee personen, waarbij je eerst met British Airways naar London Heathrow vliegt. Om je gehele reis wat comfortabeler te maken kun je, na het aanschaffen van Oneworld Sapphire status, van de volgende voordelen gebruik maken:

 • Gratis stoelen bij de nooduitgang op je vluchten met British Airways;
 • Gratis stoelen in Main Cabin Extra op je vluchten met American Airlines;
 • Gebruik maken van de priority incheck balies;
 • Een extra koffer meenemen (maximaal 2 stuks in plaats van 1);
 • Toegang tot de Business class lounge.

Als je met twee personen alleen al de kosten van de main cabin extra stoelen zou moeten betalen, zou je al meer geld kwijt zijn.

oneworld sapphire
Een stoel bij de nooduitgang is de moeite waard…..

Conclusie

Oneworld Sapphire kopen voor € 217,41 per maand kan een manier zijn om je komende trip een stuk aangenamer te maken. Voor velen zal het interessanter zijn om een statusrun te doen. Vooral voor degenen die niet zo vaak reizen kan dit een prima oplossing zijn om toch van de voordelen gebruik te maken. Als je een goedkoop Economy ticket hebt gescoord met twee personen kun je voor iets meer dan € 100,00 p.p. lekker een wijntje in de lounge drinken en genieten van meer beenruimte.  oneworld sapphire

Reacties

 1. W zegt

  Hi Sander,
  Ik heb me aangemeld voor het programma van S7 maar verder dan de door jouw geciteerde tekst kom ik niet.
  Ik vlieg morgen met British Airways via LHR naar Seattle maar terug vlieg ik over 2 weken met AA. Extra bagage en Main Cabin extra lijkt me lekker. Lounge toegang heb ik al.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Wim, ik ga eens kijken of ik er achter kan komen hoe het zit! Ik heb de indruk dat het “opstartproblemen” zijn, maar daar koop jij nu even niets voor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *