Ryanair introduceert Business Plus

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

De Ierse prijsvechter Ryanair heeft de afgelopen tijd gehoor gegeven aan de reizigers. Al verschillende zaken zijn verbeterd om het imago op te krikken. Nu komen ze ook de zakelijke reizigers tegemoet met de introductie van ‘Business plus’. De luxere tickets bevatten o.a. meer flexibiliteit om tickets te veranderen, 20 kg ruimbagage, een fast track security rij, priority boarding en stoelkeuze met meer beenruimte. Dat laatste is geen overbodige luxe in de vlegtuigen van Ryanair. Dit is voor de meeste zakelijke reizigers ook de voornaamste reden om de prijsvechter te mijden.

Het bedrag dat voor deze service moet worden neergelegd is omgerekend ongeveer 70 euro. Dit zijn vanaf prijzen.

Business plus Ryanair
De voordelen van ‘business class’ reizen bij Ryanair

De stap om de zakelijke reiziger tegemoet te komen is opvallend maar wel noodzakelijk. De winst daalde voor het eerst in vijf jaar vorig jaar terwijl concurrent Easyjet een sterke winststijging dit jaar verwacht. De kans dat Ryanair een flink aandeel in de zakelijke markt zal krijgen is groot. Sinds de crisis zijn veel bedrijven afgestapt van business class reizen voor werknemers op kortere afstanden.

Ryanair zal ook meer gaan vliegen op luchthavens die dichter bij de steden liggen. Hierdoor zullen bedrijven sneller kiezen om een zakelijke ticket bij Ryanair te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *