Review: Waldorf Astoria Beverly Hills13 min leestijd

Voor sommige links naar producten en partners op deze website krijgen wij een affiliate commissie.

Een nacht in het Waldorf Astoria Beverly Hills, Los Angeles. Ik slaap gemiddeld meer dan 100 nachten per jaar in een B&B of hotel, waarvan een groot gedeelte voor mijn werk. Desondanks kan ik me altijd nog verheugen op een nacht in een hotel, vooral als dit hotel wat bijzonders heeft.

In Los Angeles zijn recent twee nieuwe high end hotels geopend: Intercontinental Los Angeles Downtown en het Waldorf Astoria Beverly Hills. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen met je Hilton Honors punten. Bijvoorbeeld 5 nachten in een categorie 1 hotel verblijven, zoals Goffe recent heeft gedaan voor slechts 20.000 punten. Hiermee haal je een uitstekende waarde uit je punten! Of je kunt je punten besteden aan een nacht die normaal gesproken “buiten bereik” ligt. Ik koos het laatste. Een nacht in het Waldorf Astoria Beverly Hills kost normaliter $ 688,00 exclusief belastingen of 95.000 Hilton Honors punten. Zo’n bedrag kan ik normaliter niet verdedigen in mijn budget. Juist daarom leek het me een gave ervaring.

Waldorf Astoria Beverly Hills

Als het gaat om hotels die veel kosten (of dit nu punten of cash is), ben ik van mening dat het een goede ervaring moet zijn. Voor zoveel geld kan het niet zo zijn dat je alleen een goede locatie, mooie kamer of gewoon een chique merk terugkrijgt. Kortom: men moet niet alleen een kamer verkopen.

Voorafgaand aan ons bezoek krijg ik een tweetal e-mails, waarvan één van onze persoonlijke conciërge, Susana. Vlak voordat we in de taxi naar het hotel stappen, check ik nog even de Hilton app. Ik zie daar dat we een upgrade hebben gekregen van een Superior Two Queen Room naar een Deluxe Two Queen Room with Terrace and View.

Aankomst en check in

Eenmaal aangekomen bij het hotel, worden de koffers direct uit de auto gehaald en worden de deuren van de auto voor ons geopend. We bedanken onze aardige Lyft chauffeur en lopen richting de ingang. Daar vraagt men gelijk naar onze naam en of we komen inchecken. Het is donderdagavond en er zijn ook veel gasten die alleen komen eten of drinken bij de rooftop bar.

waldorf astoria beverly hills
Entree Waldorf Astoria

Nadat de gigantische deuren voor ons opengehouden worden, komen we in de schitterende lobby van het hotel. De enorme kroonluchter valt gelijk op. Hier worden we begeleid naar de check in balie, die zich rechts van de lobby bevindt. Hier worden we hartelijk ontvangen door Susana, die zich voorstelt als onze persoonlijke conciërge. Susana is super vriendelijk, enthousiast en is duidelijk trots op haar werk bij het Waldorf Astoria. Hiervoor heeft ze gewerkt bij The Peninsula, wat op een steenworp afstand ligt.

waldorf astoria beverly hills
Waldorf Astoria Beverly Hills lobby
waldorf astoria beverly hills
Lobby kroonluchter

Als Diamond lid krijgen we $ 30,00 tegoed voor eten en drinken. Nadat de formaliteiten afgerond zijn, brengt Susana ons naar de kamer.

Op naar de kamer

We verblijven op de achtste verdieping van het hotel, waardoor de “view” extra tot zijn recht komt. Het hotel telt in totaal 12 verdiepingen en is daarmee aan de compacte kant. Er zijn dan ook “slechts” twee liften en in praktijk hoef je hier niet lang op te wachten.

waldorf astoria beverly hills

Het valt op dat alle details in het hotel piekfijn in orde zijn. Het hotel heeft een prachtig design en ondanks dat het fonkelnieuw is, ziet alles er elegant uit.

waldorf astoria beverly hills

In de brede gangen komen we aan bij onze kamer. De kamers hebben allemaal lijstwerk en deuren van hoogglans hout. Dit ziet er massief maar toch chique uit.

waldorf astoria beverly hills
Waldorf Astoria Beverly Hills gang

waldorf astoria beverly hills

Waldorf Astoria Beverly Hills kamer

Bij binnenkomst op de kamer valt allereerst op hoe groot de kamer is. Ik neem eigenlijk direct aan dat sommige hotels deze kamer ook als “junior suite” zouden verkopen.

waldorf astoria beverly hills
Waldorf Astoria Beverly Hills kamer entree

Links is een enorme inloopkast, die prima geschikt zou zijn voor een verblijf van enkele maanden. Voor ons – twee mannen die slechts één nacht blijven – is de kast aan de ruime kant 😉

waldorf astoria beverly hills
Inloopkast
waldorf astoria beverly hills
Genoeg ruimte

Even verderop in de kamer staan rechts twee comfortabele bedden. In het midden van deze bedden staat een nachtkastje met een telefoon waarop je werkelijk alles kunt bedienen: de lichten, niet storen lampje, gordijnen, etc.

waldorf astoria beverly hills
Comfortabele bedden

In het nachtkastje zijn tevens een aantal USB poorten en 110 volt stopcontact aanwezig. Mooi weggewerkt en handig.

waldorf astoria beverly hills
Nachtkastje
Waldorf Astoria Beverly Hills
Stroom in de la

Tegenover de bedden is de minibar, flatscreen TV en een bureau geplaatst. Op de tafel is een tablet geplaatst waarmee je wederom alles kunt bedienen. Je kunt hiermee ook “chatten” met de concierge, roomservice bestellen, etc.

Waldorf Astoria Beverly Hills
Minibar, televisie en tafel

De minibar is ruimschoots gevuld met frisdrank, sterke drank, champagne en water. Naast de minibar is een Nespresso machine aanwezig, evenals Voss water. Beide zijn inbegrepen bij de kamerprijs.

waldorf astoria beverly hills
Goed gevulde minibar
waldorf astoria beverly hills
Bubbels aanwezig
waldorf astoria beverly hills
Nespresso en VOSS water
waldorf astoria beverly hills
Nespresso cups
waldorf astoria beverly hills
Hartig en zoet

Waldorf Astoria Beverly Hills badkamer

Tegenover de inloopkast bevindt zich de badkamer. Deze is groot en beschikt over een aparte douche, toilet en ligbad. De ruimte kan worden afgesloten met schuifdeuren en de verlichting kan geheel naar wens ingesteld worden.

waldorf astoria beverly hills
De badkamer
Waldorf Astoria Beverly Hills
Genoeg ruimte in de badkamer
waldorf astoria bevely hills
Ligbad

De douche heeft geen stortdouche, maar wel een aparte handdouche. Een iets grotere stortdouche past misschien wat beter bij dit hotel in mijn ogen. Maar de waterdruk is prima in orde.

Waldorf Atoria Beverly Hills badkamer

Indrukwekkend is het feit dat men gebruik maakt van Salvatore Ferragamo artikelen. De hoeveelheid is ruimschoots voldoende, zowel bij het bad als in de doucheruimte.

Salvatore Ferragamo
Indrukwekkende toiletartikelen

De eerste minuten op de kamer

Inmiddels is de zon ondergegaan en nadat Susana ons alle functies van de kamer heeft uitgelegd, verlaat ze onze kamer. Enkele ogenblikken later gaat de deurbel en worden onze koffers gebracht. Een mooie toevoeging aan de kamer is het terras. Vanaf dit terras hebben we uitzicht op het iconische Beverly Hilton. Daarnaast kunnen we beneden inmiddels zien dat het een komen en gaan is van mensen. Voor de autoliefhebber is dit zeker de moeite waard: Ferrari, Lamborghini, Rolls Royce, alsof het niets is.

Terras bij de kamer
Uitzicht op het iconische Beverly Hilton

We besluiten een drankje te drinken op het terras. Na enkele minuten gaat opnieuw de deurbel. Een persoonlijke kaart en een reep chocolade van Milla, een plaatselijke chocolade boetiek.

Een welkomstkaart en Milla Chocolade

Een paar slokken later gaat wederom de deurbel.  We ontvangen een schaal met fruit. Daarnaast een bord met een aantal lekkernijen. We zijn op dit moment misschien een kwartier op onze kamer. Ik ben er behoorlijk van onder de indruk: de mate van persoonlijke aandacht is hier behoorlijk hoog!

Waldorf Astoria Beverly Hills vers fruit
Een paar lekkernijen

Volgens de beschrijving van de kamer is er ook een drankje inbegrepen bij onze kamer. Deze is echter nooit gearriveerd. Ik heb hier overigens ook niet meer om gevraagd, gelet op het niveau van aandacht dat we inmiddels al hebben gekregen.

Bij het inchecken heb ik Susana nog een vraag gesteld. Ze heeft daarbij gevraagd of ze ook per SMS mag antwoorden, zodat ze me niet onnodig hoeft te storen. Nu heb ik er helemaal geen moeite mee om “gestoord” te worden, maar ik stem in met haar voorstel. Een half uur later krijg ik een gedetailleerd antwoord per SMS. Een goede service die goed van pas kan komen als je het druk hebt of even wilt slapen!

Rooftop Bar

Tijd om de rooftop bar te bezoeken! Dit is een gewilde plek die ook door veel mensen die niet in het hotel verblijven wordt bezocht.

Waldorf Astoria Beverly Hills
Rooftop Bar

Vanaf de rooftop bar heb je een prachtig uitzicht over de omgeving van Beverly Hills.

Waldorf Astoria Beverly Hills
Hier moet je zijn voor een topuitzicht!

Naast een bar met een ruim assortiment is er een mooie haard aanwezig. Verder staan overal op het dakterras heaters, zodat er altijd een goede temperatuur is. Je kunt hier alleen een drankje doen, maar kunt ook een volledige maaltijd of lunch nuttigen.

waldorf astoria beverly hills
Haardvuur
Waldorf Astoria Beverly Hills
De bar bij het terras

Het zit hier ’s avonds fantastisch. Juist omdat het zo’n populaire locatie is, worden er altijd een aantal plaatsen gereserveerd voor hotelgaten. Dit is voor ons prettig, want het dakterras is vrij druk als we aankomen. Snel wordt er een tafel voor ons gevonden.

Nadat we de drank- en menukaart in ontvangst hebben genomen, wordt me gevraagd of ik niet een betere stoel wil hebben. Ondanks dat het me niet zoveel kan schelen, schijnt het meer een retorische vraag te zijn, want al snel haalt de dame in kwestie een stoel bij een andere tafel vandaan. Hotelgasten gaan voor, zo luidt haar argument.

We besluiten dat bij zo’n luxe hotel als deze wel een flesje champagne past. De beste keuze in het nog enigszins betaalbare segment is Veuve Clicquot, die snel gebracht wordt. De keuze aan champagne is overigens ruim.

Veuve Clicquot

De service is super goed. De glazen worden consequent bijgeschonken en het personeel is vriendelijk maar ook lekker losjes.

Waldorf Astoria Rooftop bar

Het zit eigenlijk zo goed op het dakterras, dat we helemaal vergeten om nog iets te eten. We bestellen nog maar een flesje bubbels, wat achteraf misschien niet zo’n geweldig goed idee was….

Rolls Royce ervaring

Eerlijk is eerlijk: in het begin heb ik nog een beetje getwijfeld over het Waldorf Astoria. Is het nu wel de moeite om zo’n duur hotel te boeken? Maar wat me – in ieder geval een beetje – over de streep heeft getrokken is de aanwezigheid van de Rolls Royce. In een straal van 3 mile brengt het hotel je naar je bestemming.

Na een drankje op het dakterras vragen we bij de balie of ze ons misschien even weg kunnen brengen met de Rolls. De conciërge belt vervolgens met de chauffeur.

Tijdens het telefoongesprek geeft de chauffeur aan dat onze bestemming eigenlijk op loopafstand is. Hierop antwoord de conciërge droogjes: “Ja, maar ik denk dat ze vooral even de Rolls Royce ervaring willen hebben”. En dat is misschien wel het mooiste van dit hotel: natuurlijk weten ze heel goed dat wij niet hun standaard doelgroep zijn. Desondanks doet ieder personeelslid zijn best om je een fantastische ervaring te laten hebben.

Een paar momenten na het telefoongesprek is het dan zover. Buiten staat de grote Rolls Royce al op ons te wachten. De chauffeur is een aardige man uit Roemenië, die al snel over voetbal begint te praten.

waldorf astoria beverly hills
Waldorf Astoria Beverly Hills House Car

Na een kleine rit komen we aan bij onze bestemming. De conciërge heeft ons voor vertrek al uitgelegd dat de rit officieel alleen de heenreis is. Maar hij geeft ook aan dat het een kwestie van doorpraten is, dan wacht de chauffeur meestal wel. En inderdaad, 5 minuten na aankomst (in alle eerlijkheid: ik moest een pakje sigaretten hebben) staat de chauffeur nog druk te praten met mijn reisgenoot.

Ik moet zeggen, het is best wel een ehm, “apart” om de supermarkt uit te lopen en vervolgens achterin een Rolls Royce te stappen. Maar eerlijk is eerlijk: het is een unieke ervaring die je niet veel vaker zult meemaken.

waldorf astoria beverly hills

Zwembad

Naast de rooftop bar ligt het zwembad. Dit gedeelte is alleen toegankelijk voor hotelgasten en je hebt toegang middels je kamersleutel. Het is een heerlijke plek en met een temperatuur van rond de 23 graden Celsius is het er goed toeven.

waldorf astoria beverly hills
Waldorf Astoria Beverly Hills zwembad

Alle ligbedden zijn perfect opgemaakt en voorzien van een extra handdoek. De service is ook hier “top notch”, waarbij men af en toe langskomt met een kleine versnapering. Daarnaast worden flesjes water uitgereikt. Natuurlijk kun je ook hier de gerechten en drankjes van de rooftop bar bestellen. Op het moment dat wij bij het zwembad liggen zijn wij echter fysiek en financieel nog aan het herstellen van de vorige avond, waardoor we dit achterwege laten.

waldorf astoria beverly hills
Het is zelden druk bij het zwembad
waldorf astoria beverly hills
Versnaperingen en water wordt gebracht.

Het uitzicht is, net als de rooftop bar, prachtig. Aan de achterkant van het dakterras is tevens nog een Jacuzzi verstopt, voor de momenten dat het frisser is op het dak.

waldorf astoria beverly hills
Fenomenale view
waldorf astoria beverly hills
Waldorf Astoria Beverly Hills Jacuzzi

Ontbijt en overige faciliteiten

Het ontbijt kun je nuttigen in het Jean-Georges Beverly Hills restaurant op de begane grond van het hotel. Dit is een restaurant met een Michelin ster en daarmee geheel passend bij de klasse van het hotel.

Normaliter geef ik de voorkeur aan een ontbijt in het restaurant, maar in dit geval hebben we gekozen voor roomservice. Dit kun je bestellen met de tablet op de kamer. Na ongeveer een half uur arriveert deze op de kamer. En ik denk dat het een goede keuze is geweest om gebruik te maken van roomservice, want ontbijten met zo’n uitzicht is prachtig.

Waldorf Astoria Beverly Hills
Waldorf Astoria Beverly Hills Roomservice

Na een avond “rooftop-barren” smaakt het ontbijt prima, al zijn mijn pannenkoeken nog niet helemaal gaar. Heel erg is dit niet, maar is een klein minpuntje.

Naast het zwembad, rooftop bar en restaurant heeft het hotel de volgende faciliteiten:

 • La Prairie Spa;
 • Fitness Center;
 • Business center;
 • Gift shop;
 • Bloemenservice;
 • Voor mensen met kinderen is er een oppasservice.

Waldorf Astoria Beverly Hills, conclusie

Fantastisch! Dat is de enige conclusie die ik kan verbinden aan het Waldorf Astoria Beverly Hills. Natuurlijk is het een behoorlijk prijzig hotel, of je nu in punten of dollars moet betalen. Ook de bijkomende kosten voor eten en drinken zijn stevig aan de prijs, al hebben wij ook duidelijk voor dure producten gekozen. Maar je krijgt er een mooie -exclusieve- ervaring voor terug. De service was van het begin tot het einde geweldig.

Voor 35.000 punten minder boek je het naastgelegen Beverly Hilton. Dat is een groot verschil, maar ik denk dat de ervaring ook totaal anders is. Onze Britse collega blogger Rich Thompson schreef een review van zijn bezoek aan het Beverly Hilton, die je hier kunt vinden.

Tijdens ons verblijf heb ik echt geen enkel nadeel kunnen ontdekken. Nou ja, als ik spijkers op laag water wil zoeken dan zijn er twee dingen: de roomservice pannenkoeken waren niet helemaal gaar. En het gratis drankje dat bij de kameromschrijving staat is nooit gekomen.

 

Overzicht

Publicatie Datum

27 December 2017

Voordelen

- Een exclusieve ervaring;
- Het gehele design is zeer smaakvol;
- Personeel is vriendelijk en toegankelijk.

Nadelen

- Het is een prijzige ervaring.

Sterren

Service

Kamer

Voorzieningen

Locatie

Algemene Waardering

Conclusie

Een top hotel op een prachtige locatie. Als je een exclusieve ervaring in Los Angeles wilt beleven dan is dit "the place to be".

13 min leestijd">
5

Reacties

 1. Tim82 zegt

  Leuk verslag, en ook erg prettig geschreven; informatief, neutraal en goed leesbaar.
  Moet je in zo’n hotel als dit vaak fooi betalen? En zo ja, hoeveel geef je dan?
  Bv voor de roomservice, het brengen van je bagage of voor de chauffeur etc…

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Bedankt voor je reactie! Tja het blijft natuurlijk Los Angeles, daar draait het wel vaak om fooi. Nu vind ik het zelf ook wel redelijk gebruikelijk om dat te doen bij horecagelegenheden. De chauffeur heb ik ca. $ 15,00 gegeven, ook omdat het een ontzettend relaxte kerel is. Op het dakterras ook, maar minder dan 10%. Bij de roomservice geloof ik $ 10. Verder nergens en kon ook niet echt merken dat ze daar vreemd op reageerden ofzo. Degene die de koffers bracht die leek daar niet op uit te zijn. Als je het helemaal achterwege laat denk ik niet dat de ervaring heel anders zal worden, misschien met uitzondering van het dakterras.

 2. noppie zegt

  Prachtig en prettig geschreven review! Het moet heerlijk zijn om in zo’n mooi hotel te verblijven. In de andere review viel het Beverly Hilton mij vies tegen. Waldorf Astoria is blijkbaar echt een klasse apart.

  • Sander de Jonge Sander de Jonge zegt

   Bedankt voor je reactie! Ja het Beverly Hilton viel mij in die review ook wat tegen. Dat zie je wel veel in LA: hoge prijzen met relatief oude kamers.

 3. Justincase zegt

  Dank voor het delen van je ervaring Sander! Heel leuk om te lezen en inderdaad goed geschreven en leuke plaatjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *